Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Франклин Греъм за дяволските методи за преследване на християните

Main Pic
Публикувана: 25.05.2023
Автор: Стив Уорън
Прочетена: 799
Коментари: 0
Евангелизаторът Франклин Греъм отправи предупреждение относно съвременните методи за преследване на християните в Америка. Това се случи по време на уводната му реч при откриване на конвенцията на Националните религиозни медии (NRB), която се проведе в Орландо, Флорида.
 
Греъм предупреди представителите на християнските медийни организации и професионалистите от служението да бъдат подготвени за „предстоящата буря“ срещу християните.
 
„Вярвам, че предстои буря, за която всички трябва да сме готови“, каза той. "Светът се влошава толкова бързо. Изглежда, че всички демони от ада са пуснати на свобода. Не трябва да допуснем да бъдем измамени и не трябва да бъдем подведени. Трябва да се подготвим и да бъдем бдителни."
 
По време на речта си синът на покойния евангелизатор Били Греъм насърчи слушателите да стоят твърдо върху истините на Евангелието и да откажат да правят компромис с ученията на Библията.
 
„Ние живеем в култура, която иска да унищожи християнските организации. Те искат да си затворим устите. Те не искат да чуят какво мислим“, предупреди Греъм.
 
Евангелизаторът призова християнските организации да се подготвят да се защитят срещу нарастващата култура на заличаване в бизнеса, застраховането, банкирането и технологиите. Той ги предизвика да продължат да споделят надеждата на Исус Христос в лицето на все по-трудни обстоятелства.
 
Греъм каза, че всяка организация, споделяща християнското послание, може да бъде атакувана и отменена от финансови институции и големи технологии. Вече има множество случаи на банки, които отказвар да работят с християнски организации или фондации.
 
„В днешно време, ако не проповядвате Евангелието, няма за какво да се тревожите“, каза той. „Ако не говорите за греха, няма за какво да се тревожите. Но ако се опитвате да проповядвате и провъзгласявате Евангелието, те ще се опитат да ви затворят устата.”
 
Греъм заяви, че християнските служители са призовани от Бога да продължат да споделят евангелското послание „такова, каквото е“, независимо какво може да се случи.
 
"Когато се опитате да кажете на един човек, че е грешник, ще ви заявят, че това е обидно. Когато кажете на някого, че Исус Христос е пътят, истината и животът, и няма път към небето или Бога, освен чрез Него, вие обиждате хората. Въпреки всичко, просто го кажете така, както е написано в Библията.
 
„Проповядвайте – не се отказвайте. Не се оправдавайте“, каза той. „Не можем да отстъпим. Не можем да се оттеглим. Не се извинявайте за Евангелието – просто го декларирайте, просто го проповядвайте.“
 
Главният изпълнителен директор на BGEA напомни на присъстващите да бъдат подготвени за това, което предстои. Греъм припомни Йоан 15:18-19 от Новия завет, където Исус казва: „Ако светът ви мрази, знайте, че Мене е мразил преди вас. Ако бяхте от света, светът щеше да ви обича като свои, но понеже не сте от света, но Аз ви избрах от света, затова светът ви мрази.
 
„Просто не стойте бездейни и не оставяйте бурята да ви връхлети. Не живейте така, сякаш не сте знаели, че това ще стане. По-добре бъдете готови на всичко. Светът ни мрази и Исус ни каза, че светът ще мрази нас, защото първо Него е намразил. Ако стоите  твърдо за Христос, светът ще ви мрази."
 
Греъм току-що завърши проповедническа обиколка в шест града в щатите Мериленд, Вирджиния и Северна Каролина. В началото на 3 юни той ще проповядва в Сеул, Южна Корея, на 50-ата годишнина от историческата кампания на баща му Били Греъм, на която присъстваха повече от един милион души.
 
Източник: Faith Wire
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg