Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Характеристики на истинския служител на Бога

Main Pic
Публикувана: 25.05.2023
Автор: Бен Фоли
Прочетена: 974
Коментари: 0
Чрез Своята могъща власт Синът на Бога, Господ Исус Христос, с авторитет, използваше силата Си, както да успокои природните сили, така и да помага на слабите и нуждаещите се хора. В евангелията на Матей, Марк, Лука и Йоан има множество истории, където Христос спира и отделя време, за да послужи на отхвърлените, да възвърне зрението на слепите, прохождането на сакатите, слуха на немите, и дори да възкреси починалите, за да утеши една опечалена вдовица и страдащо семейство. Господ Исус Христос извърши всичко това, за да се изяви като Спасител. Нека да отбележим обаче, че Той винаги откликваше на истинските нужди на хората около Него. 
 
Служителите трябва да притежават съчувствие и меко сърце към всички онези, които са съкрушени и нежни, към крехките и деликатни хора. Трябва да открием начини, по които можем да използваме личните си умения, за да служим на по-слабите, угнетените, съкрушените и наранени хора.
 
Служителят е верен и постоянен
Въпреки Своите страдания Господ Исус Христос не спря и не се отказа, когато нещата загрубяха и станаха доста трудни. Той знаеше, че ще бъде повесен на кръста, но въпреки това не се отказа,  нито слезе от него. Исус завърши това, което се изискваше от Него. Христос бе фокусиран и уверен. Верният служител е готов да изпълни своята задача, независимо от това колко трудна и недостижима е тя. Нека да продължаваме да вървим напред!
 
Служителят притежава живот, достоен за подражание
Истинският служител ни вдъхновява и дава надежда. Неговите думи са истинни, защото самият му живот е автентичен. Служителят не се разпорежда безцеремонно с другите, но тихо търси начини да им послужи. 
 
Служителите следват Христос, като първо те дават пример в извършване на добрите дела. Така техните думи привличат и останалите също да последват примера им и да станат служители. 
 
Истинските Христови служители служат първо на Бога 
 
А сега, Израилю, какво иска от тебе Господ, твоят Бог, освен да се боиш от Господа, своя Бог, да ходиш по всичките Му пътища, да Го обичаш и да служиш на Господа, своя Бог, с цялото си сърце и с цялата си душа (Второзаконие 10:12). 
 
Затова бойте се от Господа и Му служете вярно и искрено. Отхвърлете боговете, на които са служили вашите предци отвъд реката и в Египет, и служете на Господа! Но ако според вас не можете да служите на Господа, изберете си днес на кого ще служите – или на боговете, на които вашите предци служеха отвъд реката, или на боговете на аморейците, в чиято земя живеете. Но аз и моят дом ще служим на Господа, защото е свят (Исус Навиев 24:14-15). 
 
 У хора ли търся сега благоволение или у Бога? Или на хора искам да угаждам? Ако бях още угаждал на хора, нямаше да бъда Христов слуга (Галатяни 1:10). 
 
Първо, когато извършваме нашето служение, трябва да се уверим, че служим само на Бога. Господ Исус Христос дойде, за да служи, отдавайки живота Си, да свидетелства и благославя хората, но не и за да получи хорското одобрение. Когато хората започнаха да Го притискат, Христос се оттегли, вместо да се отдаде на желанията им. 
 
А Исус, като знаеше, че ще дойдат да Го грабнат, за да Го направят цар, пак се отдалечи на планината самичък (Йоан 6:15).
Ако търсим да спечелим хорското одобрение и не сме внимателни, много лесно ще попаднем в капан. На първо място в нашето състрадание към околните, ние трябва да имаме желание за Бога и Неговата воля. 
 
Служението е в основата на истинското следване на Господ Исус Христос. Всъщност Той ни каза: Който Ми служи, нека Ме последва; и където съм Аз, там ще бъде и Моят служител. И Моят Отец ще почете онзи, който Ми служи (Йоан 12:26).
 
Служението касае нашето покорство към Бога и Той зачита онези, които са Му послушни. 
 
Служението на Бога е избор. Всички ние служим на нещо или някого. Трябва да вземем решение на кого и за какво ще служим. Нещото или човекът, на когото ще служим, се превръща в наш господар. Върховната вярност и покорство може да бъде дадена само на един владетел. Господ Исус Христос ни предупреди: Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а другия ще обикне, или към единия ще се привърже, а другия ще презре. Не можете да слугувате на Бога и на мамона (Матей 6:24). На кого или какво служим?
 
Писанието ни призовава да служим само и единствено на Бога. Господ Исус Христос ни моли да Го издигнем като Господар на живота и да бъдем Негови слуги. Изберете днес да служите на Бога. Нека да се отдадем на покорство в служението си към Господ Исус Христос. Бъдете верни в служението си всеки изминал ден тук на земята. 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg