Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Френски църкви - жертви на вандализъм

Main Pic
Публикувана: 30.05.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 459
Коментари: 0
В Южна Франция църква е станала жертва на нападание от страна на банда. Но това не е единствената френска църква, пострадала от вандализъм напоследък.
 
Дали се касае за младежко високомерие или умишлена религиозна омраза? Според властите банда непълнолетни е отговорна за повредата на католическа църква в Кюно, близо до Тулуза, в Южна Франция. Църквата Saint-Laurent de Cugnaux бе жертва на пожар. Човек, който минавал наблизо, видял да се издига дим от сградата. Запалилият се пожар е бързо овладян, но щетите са огромни.
 
В допълнение към щетите от пожара "всички свещи са съборени, разпятието е повредено, а картините са счупени". Това казва Алберт Санчес, кмет на Куньо. Санчес казва, че е "изключително шокиран" и осъжда "акта на насилие срещу религиозната общност". Кметът е изразил своята солидарност с вярващите католици.
 
В началото на май църква в Лиесен, близо до Париж, също беше повредена от вандали. На стената на църквата са поставени различни надписи. На стената бяха нарисувани звезда на Давид, надписи на арабски и още няколко неща. Според кмета на Лиесен Мишел Бисон вандализмът е „недопустим, неприемлив и осъдителен жест."
 
Освен другите надписи, на стената има и надпис "Да живее ислямът и мирът". Джамията Lieusaint "категорично осъди този акт на вандализъм", каза Бисон пред медийното издание CNews. Джамията е скептична, че мюсюлманите биха могли да направят тези надписи.
 
Не е първият път, когато църквата Lieusaint е вандализирана; съобщава консервативният новинарски уебсайт Valeurs Actuelles. Няколко статуи бяха разрушени и съборени, но полицията не можа да арестува извършителите на това деяние.

CNE News

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg