Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Над 4000 новоповярвали се кръстиха в Калифорния

Main Pic
Публикувана: 31.05.2023
Автор: Т. Уайс
Прочетена: 903
Коментари: 0
Паметно събитие, което е белег за духовното съживление в Америка, се случи на историческо място в Калифорния. Повече от 4000 души бяха кръстени в Pirate's Cove в неделята на Петдесетница, за да отпразнуват не само дара на вечния живот, но и за да отбележат 50-ата годишнина на Jesus Movement.
 
Oceans Church организира събитие, рекламирано като „най-голямото водно кръщение в историята“. Огромното събитие съвпадна с голяма годишнина от християнското пробуждане, при което стотици хиляди млади хора идват при Христос през 60-те и 70-те години на 20 век.
 
Повече от 280 църкви и 8000 присъстващи наблюдаваха как 4166 души влязоха във водата, за да засвидетелстват новия си живот в Христос.
Присъстващите съобщават, че атмосферата е била вълнуваща, докато хората са хвалели Бога и са празнували своето присъединяване към „семейството на Божието царство“.
 
„Какъв невероятен и исторически ден“, каза музикантът и пастор в църквата West Coast Life, Рей Джийн Уилсън. „Хиляди бяха кръстени в един ден, Бог работи в Калифорния!“
 
„Момент, който никога няма да забравя“, коментира един участник в Инстаграм.
 
„Добре дошли в семейството на Царството“, коментира друг потребител на Инстаграм.
 
Водачът на богослужението Линди Кофер каза: „Църквата е жива! Каква красива гледка в Южна Калифорния вчера!!! На 50-ата годишнина от създаването на движението на последователите на Исус“.
 
„Беше огромно благословение да станем свидетели на толкова много хора, които се кръщават в един ден, но да видиш как се случва на едно и също място, на което хипитата са го направили преди 50 години, основавайки Jesus' Movement, беше просто сюрреалистично“, пише видеооператорът Еди Фъргюсън.
 
„Хората са гладни за Исус“, каза по повод на вълнуващото събитие п-р Грег Лори. Той разказа своята история, вплетена в тази на движението на Исус, във филма Jesus Revolution. В тази връзка Лори пояснява:
 
„Никога не съм чувал за филм, при който зрителите да започват спонтанно да се молят или да прославят Бога. Наскоро чух една история, затова как след като филмът свършил, няколко юноши поискали да бъдат кръстени и ги кръстили във фонтана отпред пред киносалона. Никога не съм чувал за такива неща, така че мисля, че всички те са малки доказателства, че Бог работи."
 
Източник: Faith Wire
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg