Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Какво ни е нужно?

Main Pic
Публикувана: 31.05.2023
Автор: Ружа Стойкова
Прочетена: 482
Коментари: 0
Излизайки от общата рамка на ежедневните ни потребности, ние се обръщаме навътре в себе си и търсим най-голямата си потребност, за да можем да живеем в удовлетворение. Рано или късно, всеки човек достига до нуждата от любов. Истинска, всеизпълваща и преподреждаща вътрешния ни човешки хаос. Това, с което, често се задоволяваме е прагматичната и някак удобничка любов, тази, която ще ни държи в комфортна зона, ще ни удоволства и задоволява страстите
или тази, която може да ни изведе на друго социално място в живота ни, като някаква необмислена цел. Обичайното развитие в тези ситуации е, нейното изконсумиране и  приключване в крайна сметка. 
 
Какво се случва, когато тази илюзия “любов” приключи … човек или изпада в дълбока самота и се затваря за останалите или се озлобява и настървява към света си. И в двата случая има различни нюанси и широко развитие на сценариите, но и двата случая променят в дълбочина човека, който е избрал “удобната” (за “съжаление” временна любов). 
 
Може да не го знаем, може дори да не подозираме, но Единствената всепоглъщаща и напълно удовлетворяваща любов е тази на Господ. Той е Този, Който успява са ни удовлетвори и проявявайки Себе Си тук, чрез другите (подходящи) хора в живота ни, ни дава пълноценно преживяване и осмислено търсене. Когато търсим Истината и имаме желанието да открием и изпитаме, да живеем с тази Любов, ние получаваме изостреност на сетивата си, за да можем да я разпознаем. НО, може да се случи, да се изгубим в пътя, също е възможно да бъдем съборени или просто объркани или заблудени, което да ни обезсърчи. 
 
Какво, тогава ни е нужно, за да можем да достигнем до тази заветна и така желана, макар, често непозната Любов?  
 
Духът е Този, Който ни помага в земните ни немощи, но, когато още не Го познаваме се нуждаем от нещо (с което Бог изначало ни е снабдил според нуждата ни), нещо, което да ни отведе до Него. Нуждаем се от вътрешна сила! Вътрешната сила ще даде криле на мотивацията ни, ще ни даде вяра в себе си и ще ни направи по-дейни и дръзновени. Затова и апостол Павел се моли за всички: 
 
„Да ви даде според богатствата на Неговата слава да бъдете укрепени със сила, чрез Духа Му във вътрешния човек” 
‭‭Ефесяни‬ ‭3‬:‭16‬ ‭
 
Нужна ни е СИЛА, онази сила, която живее във всеки от нас, чрез Духа във вътрешния ни човек! Ние, може да не подозираме, може да не я познаваме и никога да не сме я ползвали, но ние я имаме и нейното истинско, същинско  проявление се включва, когато сами себе си подготвим за това. 
 
„Сътвори ми чисто сърце, Боже, и непоклатим дух обновявай вътре в мен!“ - Псалми‬ ‭51‬:‭10‬ ‭‬‬
 
Тази сила може да бъде на наше разположение, тогава, когато дръзнем да почистим мястото във вътрешността си от всякакви шлаки и мръсотии, за да може в нас да обитава и работи Неговия Дух, чрез Който ние имаме съкровената връзка с Господ и можем да достигнем до съвършената привдигаща ни и всеизпълваща заветна любов! 
 
„И да познаете Христовата любов, която превъзхожда всяко знание, за да се изпълните в цялата Божия пълнота.”
Ефесяни‬ ‭3‬:‭19‬ ‭
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg