Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Сиропиталище опожарено в Конго

Main Pic
Публикувана: 01.06.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 426
Коментари: 0
Пожар унищожи сиропиталище в Демократична република Конго (ДРК). Повече от 20 деца и възрастни се измъкнаха невредими, а International Christian Concern (ICC) се ангажира да помогне на собствениците при възстановяването.
 
ICC подкрепя пренаселеното сиропиталище със спешни доставки през последната година, включително храна, лекарства, безопасна вода, дрехи, матраци и рибна ферма. Децата, от бебета до тийнейджъри, остават сираци след като терористичната група на Съюзническите демократични сили (ADF) уби родителите им и опустоши техните християнски общности.
 
Християнската двойка, която управлява 30-годишното сиропиталището, рискува живота си, за да спаси децата. Домът за сираци се състои от три малки сгради, в които са настанени около 100 юноши.
 
„Бяхме будни цяла нощ, докато гледахме как къщата гори в пламъци с всичко вътре в нея“, каза съпругата, която управлява сиропиталището заедно със съпруга си. „Благодарим на Бога, че всички деца бяха евакуирани безопасно. При този пожар няма пострадали хора. В другите сгради настанихме 20-те деца, останали без покрив. На едно легло спят седем деца. Други спяха в леглото ни, докато ние продължавахме да наблюдаваме огъня, за да сме сигурни, че няма да се разпространи в другите сгради. Сега оценяваме степента на пожара, който е изпепелил изцяло покрива. Стените също са повредени.”
 
Напоследък семейството, което се грижи за сираците, е претоварено, тъй като при тях водят все повече осиротели деца. ADF нахлува в общностите и редовно убива християни – намират бебета, които все още се притискат към мъртвите си майки, и ги водят в сиропиталището.
 
„Това е инцидент, за който не бяхме подготвени“, казва съпругата. „Този спешен случай ни хвърли в паника, и ви молим да се молите за нас, докато се приспособяваме към събитието и започваме дългото пътуване към възстановяването. „Тази визия е възможна само чрез вашата помощ, тъй като не разполагаме с нищо, което да поддържа цялото това служение...“
 
Епископ в епархията на Северно Киву е посетил сиропиталището рано в четвъртък, за да предложи духовна подкрепа на сираците и да събере повече подробности за ситуацията.
 
„Загубата на такава собственост е голям удар за църквата и правителството на Конго, тъй като тероризмът и християнското преследване продължават в провинциите Северно Киву и Итури“, каза епископът. „Все повече деца остават без родители и настойници, когато тези бойци атакуват села и ферми. Сиропиталището се нуждаеше от повече жилища за такива деца, но сега една от съществуващите три къщи е опожарена. Това е депресиращо.“
 
Сираците се нуждаят от нашата молитвена подкрепа.
 
International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg