Събота, 30.09.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"Понеже, ако живеем, за Господа живеем, и ако умираме, за Господа умираме; и тъй живеем ли, умираме ли, Господни сме." Римляни 14:8

OnLine
RSS Facebook Twitter

Хиляди приемат Христос на фестивал с Грег Лори

Main Pic
Публикувана: 03.07.2023
Автор: Т. Уайс
Прочетена: 423
Коментари: 0
На тазгодишният фестивал Harvest Crusade, който се организира за 34-а поредна година хиляди посветиха живота си на Исус Христос по време на двудневното събитие, проведено през уикенда в Honda Center в Калифорния.
 
Арената беше пълна с 16 000 души и повече от 47 000 гледаха фестивала онлайн.
 
Старшият пастор на Harvest Christian Fellowship Грег Лори е провеждал това печелещо души събитие през последните 34 години със 121 подобни събития по целия свят.
 
„Успяхме да проповядваме Евангелието на живо на над 6 милиона души и видяхме над 600 000 да изповядват вяра“, написа той в Туитър относно фестивала.
 
Тази година събитието достигна до  публика по цял свят с посланието за Божията любов и дара на спасението.
 
В своето послание п-р Лори заяви:
 
„Преди 2000 години не гвоздеите държаха Исус Христос на кръста. Божията любов го стори! Любовта Му към теб. Любовта Му към мен. Бог ви обича. Той умря за вас. Ако бяхте единственият човек на планетата земя, Исус щеше да отиде на кръста и да страда и да умре за вас. И знайте, Той наистина страдаше. Той ви обича толкова много. Затова понесе болката и страданието."
 
Носителите на множество награди и обичани от всички християни по света музикални изпълнители Майкъл У. Смит, Крис Томлин, Фил Уикъм и Тая Гаукродгер водеха хвалението по време на богослуженията в двата поредни дни. След призива за покаяние, хиляди изявиха желание да приемат Христос и да посветят живота си на Него.
 
 Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg