Вторник, 30.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Винаги има изход

Main Pic
Публикувана: 20.07.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 815
Коментари: 0
Може би си мислим, че ако сме наистина духовни, никога няма да бъдем изкушени. Но това не е вярно. Всеки християнин ще бъде изкушен. Факт е, че ако наистина живеете благочестив живот, ще бъдете изкушавани. Това е така, защото дяволът не иска да успеете. Той ще ви се противопостави.
 
Както казва моят приятел Ервин Луцер: „Изкушението не е грях; то е призив за битка. Това, че стръвта виси пред вас, не означава, че грешите. Сама по себе си стръвта не представлява изкушение и грях. Ако обаче се поддадете и захапете стръвта, тогава вече съгрешавате. Не е грях да бъдеш изкушен.
 
Вероятно си казвате „Изкушавам се през цялото време. Какво не е наред с мен?"
 
Може би не става въпрос какво не е наред с вас, а какво е правилно у вас. В книгата на Йов намираме пример, в който Бог се хвали със своя слуга Йов (1:8 NLT). И какво стана след това? Срещу него последваха поредица от атаки.
 
Това ни напомня, че понякога атаките, пред които сме изправени, всъщност са резултат от благочестив живот, а не на безбожен.
 
Така че може ли да се устои на изкушението? Да. Всъщност Бог няма да позволи да бъдете изкушавани над способността ви да устоите (вижте 1 Коринтяни 10:13). Понякога изходът е толкова прост, колкото да излезете през вратата, да натиснете бутона за изключване или да прекратите разговор. Но винаги има изход.
 
И не само има изход, но има и благословение за човека, който устоява на изкушението. В Яков 1:12 се казва: „Бог благославя онези, които търпеливо издържат изпитания и изкушения. След това те ще получат венеца на живота, който Бог е обещал на онези, които Го обичат” (NLT).
 
Така че, ако преминавате през изпитание в момента, ако преминавате през време на изпитание или изкушение, знайте следното: чрез него можете да станете по-силен, вместо да отслабвате.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg