Петък, 23.02.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня"Извикай към Мен и ще ти отговоря, и ще ти покажа велики и тайни неща, които не знаеш." Исая 33:3

OnLine
RSS Facebook Twitter

Непорочни

Main Pic
Публикувана: 17.07.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 756
Коментари: 0
Ако някога сте гледали анимационния филм "Попай морякът", може би си спомняте, че Попай винаги мърмори. Никога не разбирате напълно какво казва, но той винаги мърмори.
 
Във Филипяни 2:14 апостол Павел ни казва: „Правете всичко, без да се оплаквате и да спорите“ (NLT). Или, както се казва във версията на крал Джеймс: „Правете всичко без мърморене и спорове“. Тук не става дума за някой, който се оплаква на глас. По-скоро за някой, който мърмори.
 
Не правете това, казва Библията, защото никой не обича да бъде около човек, който се оплаква. Никой не обича да е около Попай. Знам, че понякога се разочароваме. Но ако мърморите много, ако се оплаквате много, ето нещо, което трябва да знаете: оплакванията и караниците могат да попречат на щастието ни да участваме в състезанието на живота.
 
Павел ни съветва с думите: „Живейте чист, невинен живот като Божии деца, блестящи като ярки светлини в свят, пълен с изкривени и извратени хора“ (Филипяни 2:15). Да сте непорочни означава да сте без грях. Това означава, че не сте лицемери и че практикувате това, което проповядвате. Това говори за морален интегритет, който се проявява в живота на човека.
 
Господ Исус Христос, разбира се, беше идеалният модел, без дори и сянка на непоследователност.
 
Мисля, че това малко подлудява невярващите, когато християните подкрепят онова, което казват, с начина си на живот, защото много хора искат да съгрешаваме. Ако падаме в грях, те имат основание да кажат: „А, виждате ли? Тези християни са лицемери. Те наистина не вярват в това, което говорят. Те не практикуват това, което проповядват."
 
Когато живеете благочестив живот, това ефективно ви дава правото да провъзгласявате евангелието. Хората ще ви слушат.
 
Има пет евангелия: на Матей, Марко, Лука, Йоан и вашето. Хора, които не познават Господа, наблюдават вашия живот. Така че нека бъдем мъже и жени, които са непорочни, докато следваме нашия Господ Исус Христос.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg