Вторник, 30.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Време за инвентаризация

Main Pic
Публикувана: 30.07.2023
Автор: Калина Касева
Прочетена: 548
Коментари: 0
"Пази онова, което ти е поверено, и се отклонявай от скверното празнословие и от възраженията на мнимото знание, занимавайки се с което, някои се отклониха от вярата."
                                                         1Тимотей 6:20-21     
 
Посланието на Божието слово е ясно. Не губете силата, енергията и емоциите си за безсмислени спорове и дейности, които ви разсейват. Вие и аз сме тук, за да се борим в добрата битка за вярата. Затова врагът ще направи всичко възможно, за да ни отклони от това, така че когато наистина ще трябва да упражняваме личната си вяра, да се чувстваме уморени, изтощени, и като че ли няма какво да дадем.
 
Може би е време да направим инвентаризация на мястото, където се намираме, където харчим времето, талантите, дарбите и съкровищата си, за да можем да пренасочим фокуса си върху онова, което има най-голямо значение за издигане на вярата ни в Бога на ново ниво. Ние се нуждаем от сила, за да вярваме, и чрез вярата си да угаждаме на Бога. Нуждаем се от сила, за да следваме Бога. Нуждаем се от емоционална чистота, за да се доверим на Бога.
 
Ако прахосваме тези ресурси за неща, които в крайна сметка нямат значение, няма да имаме капацитета да отговорим с "Да" на ежедневния призив на Бога.
 
Да, нека не се заблуждаваме,  животът на вяра не е за хора със слаби сърца. Трябва да решим да се фокусираме и да устояваме на тези неща, които ни отдалечават от целите ни.
 
В Христос можем да всичко!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg