Понеделник, 29.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Петдесятна църква в Индонезия лишена от достъп

Main Pic
Публикувана: 02.08.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1014
Коментари: 0
След като най-накрая завършват строителството на своята църковна сграда, вярващите от Индонезийската петдесятна църква в Сунгай Бахар, Муаро Джамби, внезапно се сблъскват с нов проблем. Пътят до тяхната църковна сграда неочаквано е затворен със стена, което прави достъпът до новата им църква почти невъзможен.
 
Пастор Руянто Ситуморанг публикува информация за блокирания път в своя акаунт в социалните медии на 24 юли, привличайки значително медийно внимание заради нарушение на религиозната свобода.
 
Членовете на църквата не могат да стигнат до сградата на църквата, тъй като алтернативните пътища са непроходими поради големи дупки и други препятствия.
 
Преди това църковните членове се събират в магазин под наем и не разполагат със собствена сграда. Те копнеят за собствена сграда и събират средства, за да купят парче земя и да построят църква. След като средствата са събрани, вярващите бавно започват строителството.
 
Пастор Ситуморанг споделя, че е получил всички необходими разрешителни по време на строежа на църквата и че не е трябвало да има проблеми с местоположението на сградата на църквата. Ето защо той е шокиран и натъжен, когато разбира, че достъпът до църквата е блокиран от стена, издигната от околните собственици.
 
Той е отнесъл случая до Съвета на регионалните представители на провинция Джамби. Ръководителят на съвета Еди Пурванто е поискал от местното правителство да помогне на вярващите е решаване на проблема с блокирания път.
 
International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg