Събота, 30.09.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"Понеже, ако живеем, за Господа живеем, и ако умираме, за Господа умираме; и тъй живеем ли, умираме ли, Господни сме." Римляни 14:8

OnLine
RSS Facebook Twitter

Покори се на Словото Му

Main Pic
Публикувана: 08.08.2023
Автор: Тим Келър
Прочетена: 364
Коментари: 0
Уповавай на Господа от все сърце, и не се облягай на своя разум. Във всичките си пътища признавай Него, и Той ще оправя пътеките ти.”
                                                                                                                                        (Притчи 3:5-6)
 
ПОКОРИ СЕ СЛОВОТО МУ
 
Вторият белег и средство на мъдростта е да се покорим на Бога във всичките си пътища – всяка област от живота – а не на свобственото си разбиране. Нашата култура ни казва да покорим всичко на нашето разбиране, да поставяме под въпрос всичко, включително и Библията. Но всеки трябва да избере нещо, което да не поставя под въпрос.
 
Съвременните хора не поставят под въпрос своето право и способност да поставят всичко под въпрос. По този начин всеки живее с вяра в някакъв краен авторитет. Книгата Притчи ни призовава да приемем за такъв авторитет Божието Слово, а не нашия разум или интуиция.
 
Библията може да ви води във всичките ви пътища дори когато не съществува конкретен стих, свързан с дадената ситуация. Докато се потапяте в билейската история на личностния Бог, Който ни е създал и ни е спасил за общение със Себе Си, тя прави всяка част от живота ви – как харчите парите си, отнасяте се с хората, разпределяте времето си и виждате себе си – да изглеждат по-различно отколкото ако не вярвате в тази история. Тогава мъдростта расте, докато вие ежедневно живеете, формирани от библейската история и Божиите реалности.
 
Опитвате ли се да разберете основните теми на Библията и „голямата картина” на историята, вместо просто да търсите вдъхновение в отделни библейски стихове?
 
Молитва: Господи, желая не просто да изучавам Словото Ти като книга, а вътрешно да се храня с него, докато то стане част от самия мен. Нека Твоето Слово „да се вселява богато” в мен, така че Твоята мъдрост да води мен и близките ми (Колосяни 3:16). Извърши това заради Исус, въплътеното Слово.
Амин.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg