Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Съживление в църквата на Крейг Грошел с 2000 кръщения в един ден

Main Pic
Публикувана: 08.08.2023
Автор: Т. Уайс
Прочетена: 724
Коментари: 0
Пастор Крейг Грошел, известен автор и лектор, се радва на повече от 2000 кръщения, извършени в над 40-те кампуса на Life Church този уикенд. Неделната служба в мегацърквата в Оклахома започна с възхвала и поклонение, докато повече от 80 000 присъстващи наблюдаваха как хората правят публична изповед да следват Исус Христос чрез кръщение във вода.
 
От млади до стари, мнозина направиха тази стъпка на вяра в голям басейн, използван от църквата, докато други се кръстиха в сателитни кампуси. Някои дори се кръстиха във ваните си, показа предварително записано видео. Цялото събитие продължава повече от 20 минути и тълпата избухна в овации, когато последният човек – млада жена – бе кръстена.
 
„Искам да изразя любовта си към нашето църковно семейство и да кажа на онези от вас, които се кръщават днес, че ние възхваляваме Бога за делото на Исус във вашия живот“, каза след това основателят на Life Church Крейг Грошел.
 
Той сподели, че броят на извършените кръщения е църковен рекорд. Авторът на бестселъра на New York Times сподели, че е бил трогнат, когато е разбрал, че човек, присъстващ на службата, е бил кръстен на първата служба на църквата през 1996 г.
 
„Мисля, че тогава кръстихме петима души“, спомня си Грошел, „и ето ни тук, повече от четвърт век по-късно. Това е рекорден уикенд, който нашата църква има честта да празнува с над 2000 души, които се кръщават.“
 
Той отбеляза: „Божията сила е в действие. Ние не се молим за съживление. Ние сме свидетели на съживление. Благодаря на Бога за това, което прави“, каза пасторът. „Бог върши нещо велико.“
 
Повече от 280 църкви и 8000 присъстващи наблюдаваха как 4166 души се стекоха на брега на Pirates Cove, за да обявят своя нов живот в Христос в неделята на Петдесетница.
 
Месец по-късно пастор Грег Лори от Harvest Christian Fellowship проведе масово събитие за кръщение, където се събраха 32 500 души и 6 794 направиха публични декларации за решението си да посветят живота си на Исус Христос.
 
Лори обясни по-дълбокото значение на кръщението във вода: „Казваш сбогом на стария човек, погребан с Христос в кръщението, за да можеш да ходиш в нов живот. Това говори Библията, така че при кръщението ти всъщност казваш: „Аз правя това посвещение“ и то е публично пред моите приятели и семейство”.
 
В рамките на една седмица, Лори и Harvest Church успяха да помогнат на приблизително 11 295 нови християни да посветят живота си на своя Господ и Спасител.
 
CBN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg