Събота, 30.09.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"Понеже, ако живеем, за Господа живеем, и ако умираме, за Господа умираме; и тъй живеем ли, умираме ли, Господни сме." Римляни 14:8

OnLine
RSS Facebook Twitter

Открий своите идоли!

Main Pic
Публикувана: 09.08.2023
Автор: Тим Келър
Прочетена: 324
Коментари: 0
„Уповавай на Господа от все сърце, и не се облягай на своя разум.”
                                                           (Притчи 3:5)
 
ОТКРИЙ ИДОЛИТЕ СИ
В книгата Притчи 3 глава се изброяват три неща, които могат да служат като белези за мъдрия човек, като едновременно с това са и средства, чрез които можем да растем в мъдрост.
 
Първото от тях е доверието в Господа. Можеш да вярваш в Бога и въпреки това все още да уповаваш на нещо друго за истинки смисъл и щастие в живота си. По този начин то се превръща в твоя истински Бог. Ние крием от себе си как правим това и едва когато нещата не потръгнат добре, например нашата кариера или семейство, осънаваме, че това е много по-важно за нас отколкото Самия Господ.
 
Какво общо има това с мъдростта? Всичко. Съществуват силни емоции свързани с това, на което оказваме функционално доверии в сърцето си, без значение дали става дума за нашата кариера, богатство, брачен партньор, деца или някаква романтична връзка. Ще бъдете силно разтърсен, тревожен, гневен или унил ако нещо го заплаши. Те замъгляват преценките ви, объркват виждането ви за самия себе си и за света.
 
Идолопоклонството в сърцето води до глупост в живота. Истинското лекарство за идолопоклонството е Благата вест. Няма нужда да се оправдаваме чрез дела – чрез успех, романтика или постижения – ако сме свободно оправдани чрез вяра в Исус (Римляни 3:21-24).
 
Кои са кандидатите във вашия живот за алтерантивни „богове”?
 
Молитва: Господи, когато израилтяните викаха към Теб за помощ, Ти не отговаряше, но когато оставиха идолите си, Ти започна да работиш в живота им (Съдии 10_10-18). Аз също тичам при Теб с молбите си, без да желая да изкореня моите дълбоки, лъжливи богове. О, Господи, „помогни ми да намеря всичко в Теб” и нищо друго.
Амин.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg