Събота, 30.09.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"Понеже, ако живеем, за Господа живеем, и ако умираме, за Господа умираме; и тъй живеем ли, умираме ли, Господни сме." Римляни 14:8

OnLine
RSS Facebook Twitter

Милиони хора са се сдобили с Библия през изминалата година

Main Pic
Публикувана: 14.08.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 348
Коментари: 0
Обединените библейски дружества съобщават, че за изминалата година 35,5 милиона души са получили пълна Библия. Това е с милиони повече в сравнение с раздадените през 2021 г.
 
„Това е, за което сме създадени“, казва президентът на Холандско-фламандското библейско дружество (NBG). 
 
„Все още по света има много хора, които искат да притежават своя собствена Библия, но не могат да се сдобият с такава без чужда помощ. Затова библейските дружества по целия свят работят усилено, за да осигурят на възможно най-много хора достъп до Библията във всякакви формати, като хартиено издание, онлайн или аудио вариант.”
 
През 2021 г. са раздадени 169 милиона пълни или частични копия на Божието слово. Според Обединените библейски дружества войната в Украйна ограничава работата им, защото цените са се повишили и производствената верига е имала известни проблеми.
 
Нови данни от Обединените библейски дружества обаче показват, че този спад е само временен. Като цяло, особено дигиталното разпространение показва възходяща тенденция. 
 
През 2010 г. например са изтеглени 200 000 Библии в сравнение с 10 милиона миналата година.
 
Забележителен е ръстът на работата в Украйна. Украинското библейско дружество е успяло да разпространи около 500 000 Библии и Библии за деца. Освен това библейските дружества в други страни също предоставяха на украинските бежанци Божието Слово. Например в Холандия и Фландрия 8500 Библии са били раздадени безплатно на бежанците.
 
CNE NEWS
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg