Събота, 30.09.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"Понеже, ако живеем, за Господа живеем, и ако умираме, за Господа умираме; и тъй живеем ли, умираме ли, Господни сме." Римляни 14:8

OnLine
RSS Facebook Twitter

Екстремисти рушат строяща се църковна сграда в Индонезия

Main Pic
Публикувана: 16.08.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 258
Коментари: 0
През този месец тълпи от мюсюлмани в Северна Индонезия са блокирали достъпа до евангелска църква в един град, за което можете да си припомните тук и са повредили строяща се сграда за поклонение в друг, казват източници.
 
В провинция Риау около 30 души в сряда (9 август) са използвали чукове и бухалки, за да пробият огромни дупки в стените на строящата се църковна сграда в село Кабил, област Нонгса, град Батам, на адрес RT 004, RW 21, съобщават местните медии. Сайтът принадлежи на Петдесятната мисионерска църква в Индонезия (Gereja Utusan Pantekosta di Indonesia или GUPdI).
 
Във видео в социалните медии, показващо нападението, мъж от групата заявява, че църквата няма разрешение да построи сграда за богослужение, обичайна тактика на твърдолинейните мюсюлмани в Индонезия, където заявленията за разрешителни се игнорират или отказват и имат тежки изисквания. 
 
Съобщава се, че според пастора Шам Джак Шон Напитупулу църквата има писмо, разрешаващо строителството от органа на свободната зона Батам.
 
Местната полиция и председателят на Форума за междурелигиозна комуникация в Батам (Forum Kerukunan Umat Beragama, или FKUB), Чабула Вибисоно, са отрекли религиозните мотиви за унищожаването на сградата, като казват, че конфликтът се корени само в желанието на жителите да използват мястото като обществено съоръжение, съобщават местните медии.
 
Ръководителите на църквата са подали жалба за щетите в полицията на островите Риау.
 
Председателят на Асоциацията на индонезийските евангелски църкви и институции (Persatuan Gereja dan Lembaga-Lembaga Injili Indonesia, или PGLII) островите Риау, пастор Джими Лохо, е осъдил унищожаването на църковната сграда като анархистично и неприемливо, съобщават местните медии.
 
Продължава делото срещу повредилите строящата се църковна сграда.
 
Morning Star News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg