Събота, 30.09.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"Понеже, ако живеем, за Господа живеем, и ако умираме, за Господа умираме; и тъй живеем ли, умираме ли, Господни сме." Римляни 14:8

OnLine
RSS Facebook Twitter

Учете се от неприятностите

Main Pic
Публикувана: 20.08.2023
Автор: Тим Келър
Прочетена: 383
Коментари: 0
„Сине мой, не презирай наказанието от Господа, и да ти не дотегва, когато Той те изобличава. Защото Господ изобличава оня, когото люби, както и бащата сина, който му е мил.”
                                                                            (Притчи 3:11-12)
 
Петият знак и средство на мъдростта е свързан с трудностите и неприятностите в живота ни. Често едно щедро сърце и живот могат да водят до финансов просперитет, който се разраства (3:10). Но Притчи 3:11-12 показват, че това по никакъв начин не е абсолютно правило. 
 
Светът е „пълен със зло, тайни и проблеми отвъд човешкото разбиране и способност да ги промени.”
 
 Белегът на мъдростта е да бъдем готови да страдаме. Ако не сте, просто не разбирате реалността на живота. Но страданието е също така и дисциплина за израстване в мъдрост.  То може да ви приближи към Бога с по-голяма любов и сила или да ви отдалечи от Него чрез сърдечно закоравяване.
 
Като знаем, че страданието е неизбежно, както и че то ще ни направи или по-мъдри или по-глупави, какво трябва да правим? Трябва да приемаме страданията си като средство за духовен растеж и като част от плана на нашия любящ небесен Баща. 
 
Ако не можете да направите нищо друго, винаги можете да прославите Бога като имате отношение на доверие към Него, вместо да се огорчите. И най-добрият начин да направите това е да гледате към Бог Син, Който е пострадал безкрайно заради вас. Това ще ви помогне да Му се доверявате, когато сами страдате.
 
 
Готови ли сте за неприятности? Защо или защо не?
 
Молитва: Господи, когато нещата с мен не вървят добре последното, което искам да направя е да се моля и да се доверявам. Въпреки това аз съм осъзнал, че ако само се обърна към Теб в молитва по време на бурните времена аз съм духовно по-силен, а не по-слаб заради него. 
Моля Те, напомняй ми какво съм днес, когато дойде следващата трудност! 
Амин.
 
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg