Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Немски политик забранява смартфоните в началните училища

Main Pic
Публикувана: 20.08.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 866
Коментари: 0
Началните училища трябва да бъдат без смартфони, твърди политикът от ХДС Карин Приен. Тя пледира за пълна забрана на устройствата в провинция Шлезвиг-Холщайн, за което отговаря като министър на образованието.
 
„Детето в детската градина няма нужда от смартфон“, твърдо заяви Приен пред германския вестник „Билд“. А родителите често са отрицателен пример за своите потомци. „Като цяло възрастните прекарват твърде много време с мобилните си телефони и таблети. Това се отразява и на най-малките“, посочва тя. И това е проблем, според Приен, защото децата прекарват по-малко време в спортуване, колоездене или игра на детската площадка.
 
В Германия държавата е отговорна за образователните политики на своите територии, пише NZZ. Следователно Приен има правомощията да въведе забрана за телефони.
 
Наскоро педиатърът Томас Фишбах също изрази загриженост относно децата, които използват мобилни устройства. Постоянното използване на „вредни социални мрежи, като ТикТок, води до увеличаване на психическото страдание“, казва той пред Neue Osnabrücker Zeitung. Фишбах наблюдава как дори малки деца непрестанно използват смартфони. Той призовава родителите да подаряват смартфон на децата си, когато са навършили 12 години. „Рискът от съблазняване е твърде голям, въпреки всички технически възможности за контрол“, обяснява той. "Родителите не трябва да се стесняват да поставят граници от удобство."
 
Времето, което децата прекарват със своите мобилни устройства, може да се използва много по-добре, смята Карин Приенс. "Образованието започва вкъщи в много ранна възраст. Родителите трябва да говорят с децата, да играят с тях и в идеалния случай да четат десет минути на глас всяка вечер. Аз съм голям фен на приказките."
 
CNE NEWS
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg