Събота, 30.09.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"Понеже, ако живеем, за Господа живеем, и ако умираме, за Господа умираме; и тъй живеем ли, умираме ли, Господни сме." Римляни 14:8

OnLine
RSS Facebook Twitter

Просто го направете!

Main Pic
Публикувана: 23.08.2023
Автор: Тим Келър
Прочетена: 462
Коментари: 0
„Главното е мъдрост; затова придобивай мъдрост, и при всичко, що си придобил, придобивай разум. Въздигай я и тя ще те въздигне, когато я прегърнеш, ще ти докара слава.” 
                                                                                   (Притчи 4:7-8)
 
Притчи 4 глава е пълна с повтарящи се наставления да не „изоставяме” мъдростта. Посланието е ясно: Никога не се отказвай от преследването на мъдростта. Направи абсолютно всичко, за да я получиш, каквото и да ти струва това. Защо? Понеже струва още по-скъпо да не я намериш. Ако не го направиш, ще вземаш решение сред решение, водещи от една трудност и отчаяние към друго.
 
Вече видяхме някои от нещата, които това включва: разбиране на това, което движи сърцето ти, потапяне и покорство на Божието Слово, приятелство и отвореност за критика, търпеливо учене от трудностите и лично участие в истинско служение на другите хора, особено на тези, които са най-нуждаещи се. 
 
Тези неща трябва да се практикуват чрез размишление над дългия опит сред една общност от хора, търсещи същата мъдрост. Те ще водят към познаване на Бога, познаване на себе си, познаване на човешкото сърце и неговите пътища и познаване на времената и сезоните. Вашите решения и избори ще станат по-мъдри. Можем да парафразираме ст. 7 по следния начин: „Ето как да намериш мъдростта: просто я вземи!” Мъдростта не идва при най-щастливите и интелигентни хора, а при тези, които са най-твърдо решени да я намерят.
 
Колко решени сте да намерите мъдрост – наистина?
 
Молитва:
Господи, насочил съм сърцето си към мъдростта, но признавам, че духовните ми решения в миналото често не са издържали. Волята ми е слаба. За да ми помогнеш да търся мъдростта хвани сърцето ми чрез един жив образ на Исус, Който е насочил лицето Си към Ерусалим, за да умре за мен (Исая 50:7; Лука 9:31). Амин.  
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg