Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Само Бог може да премахне болката: жертвите в Хаваи много повече

Main Pic
Публикувана: 22.08.2023
Автор: Д. Бирел
Прочетена: 1272
Коментари: 0
Пастор от църква на хавайския остров Мауи  смята, че около хиляда души все още са в неизвестност след избухването на горските пожари преди две седмици.
 
Известно е, че 114 души са загинали, когато пожари, разпалвани от силни ветрове, обхванаха острова.
 
Пастор Кърк Милхоан от църква в южната част на острова се опасява, че броят на жертвите ще нарасне много повече:
„Нашият свят се промени драматично. Това е малък остров и когато подобна катастрофа се случи, тя има голям обхват. Мисля, че има над 1000 души, които все още са в неизвестност и в крайна сметка ще се окажат мъртви.
 
„Експерти описаха пожара като най-лошото природно бедствие от гледна точка на загуба на човешки живот, случвало се от над 100 години насам.“
 
Пастор Кърк казва, че всички са спели, когато са започнали пожарите. Той е чул истории за „хора, които бягат, за да спасят живота си и скачат във водата. Водата беше много бурна заради ветровете и смятаме, че много хора са били отнесени в морето. Историите са ужасяващи. Едно семейство успя да скочи във водата, но не можаха да накарат дядо си да скочи и го видяха как се запалва. Така че дори оцелелите, са преживели, нещо наистина ужасяващо. Тук църквата е единна и готова да помага на страдащите.
 
„Оцелелите загубиха приятели и близки, бащи, майки, баби и дядовци, деца, които загинаха в този пожар. Освен това всички хора, които живеят от туризъм, сега изведнъж нямат доходи. Така че трудностите тепърва предстоят. Но това, което имаме, е евангелието на Исус Христос. Имаме Божието Слово, което казва: „Никога няма да те оставя или да те забравя.“ Ние имаме добър пастир в Исус Христос.
 
„Вярвам, че Исус се грижи много за нас. Така намирам  мир при тази ситуация. Не че Бог не го е грижа, Той се интересува толкова много, че ще направи всичко възможно, за да привлече вниманието ни. За да ни върне обратно при Него. Точно като народа на Израел, Той често допуска хората да преминават през ужасяващи неща. Така че това, което се опитвам да изтъкна е, че Бог е привлякъл вниманието ни. И това е така, защото Бог ни обича много. Той иска да се върнем при Него. Така че по различни начини, това е, през което се опитвам да преведа хората. Когато Бог се опитва да привлече вниманието ни какъв е нашият отговор? Вярвам, че нашият отговор е да се обърнем обратно към Него. Във 2 Летописи се казва: „Ако изпратя мор, ако изпратя глад, ако изпратя скакалци, и тези, които се наричат с Моето име  се смирят и се помолят, Аз ще изцеля земята им.“
 
„Така че, точно сега имаме огромна нужда от физически изцеления, финансово изцеление, емоционално изцеление. Но най-важното е, че имаме нужда от духовно изцеление.“
 
Пастор Кърк си спомня едно семейство, което е загубило спестяванията си в пожара и цялото си имущество. Те също са избягали в океана, за да потърсят безопасност. Отишли в църквата за храна и дрехи и споделили тревогите си за малките си деца. Тогава един от членовете на църквата дошъл и им дал колата си.
 
„Семейството каза, че никога не е виждало нещо подобно. И това е Божията любов. Така че може би Бог е привлякъл вниманието им и сега им помага. Не е нужно да разбирам всички Божии неща, просто знам, че съм тук, за да служа на Бога и  мога да ги насоча обратно към Спасителя. Той е единственият, който може да излекува тази ужасна болка."
 
Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg