Събота, 30.09.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"Понеже, ако живеем, за Господа живеем, и ако умираме, за Господа умираме; и тъй живеем ли, умираме ли, Господни сме." Римляни 14:8

OnLine
RSS Facebook Twitter

Убити и ранени след протести на християни в Хаити

Main Pic
Публикувана: 28.08.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 344
Коментари: 0
Най-малко седем души са били убити в Хаити в събота, съобщи местната правозащитна организация CARDH, след като банда, която контролира северно предградие на столицата Порт-о-Пренс, открива огън с картечници на протест, организиран от лидер на християнска църква.
 
Местните медии съобщиха, че най-малко 10 са били убити, а директорът на CARDH Гедеон Джийн казва, че окончателният брой вероятно ще бъде по-голям, добавяйки, че няколко души са ранени и някои християни са били отвлечени.
 
Видеоклипове, споделени в X, платформата, известна преди като Туитър, показват около 100 души, много от тях облечени в жълти ризи, свързани с религиозната група на пастор Марко, маршируващи в предградието Ханаан, някои носещи пръчки и мачете.
 
Непроверени видеоклипове в социалните медии показват хора, по които се стреля на улицата, тела, лежащи на земята и хора, които изглеждат като заложници, казват, че са смятали шествието за мирно и не са имали представа, че става дума за борба с бандата.
 
Много хаитяни се присъединиха към цивилни групи за самоотбрана, известни като "Bwa Kale", движение, което вдъхнови надежда, но също така предизвика отмъщение срещу цивилни и събуди страхове, че групите подтикват към насилие.
 
Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg