Събота, 30.09.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"Понеже, ако живеем, за Господа живеем, и ако умираме, за Господа умираме; и тъй живеем ли, умираме ли, Господни сме." Римляни 14:8

OnLine
RSS Facebook Twitter

Уханието на Христос

Main Pic
Публикувана: 28.08.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 441
Коментари: 0
Някои хора обичат да си слагат много одеколон или да ползват силен парфюм. И ако те прегърнат, часове по-късно пак ще миришеш на тях. Но аромат, който е приятен за един човек, може да не е приятен за друг.
 
Например, нищо не мирише по-добре от уханието на чеснов сос за спагети, когато влезете в кухнята. И нищо не мирише по-лошо от дъха на някой, който току-що е ял чесън.
 
Това е вярно и за евангелието. Апостол Павел го описва по следния начин:
„Нашият живот е Христово благоухание, което се издига към Бога. Но това ухание се възприема различно от тези, които се спасяват, и от тези, които загиват. За тези, които загиват, ние сме ужасна миризма на смърт и гибел. Но за онези, които се спасяват, ние сме животворно благоухание”
(2 Коринтяни 2:15–16 NLT).
 
Някои църкви са станали прекалено заети с това да бъдат готвачи, чиито ястия се харесват и са забравили колко е важно да се изправят пред хората с учението на Господ Исус Христос. Понякога разполагаме със система за доставка, но нямаме съобщението, което да доставим. И понякога в опитите си да преминем, ние не успяваме да пренесем кръста.
 
Но ако пропуснем това, ние сме пропуснали всичко, защото Евангелието е единствената надежда за нашата нация и нашия свят. Той е единствената надежда за невярващите.
 
Когато споделяме посланието на Евангелието, то ще бъде благоуханен парфюм за някои. Но за други ще бъде обидно и отблъскващо. Някои хора ще реагират благосклонно. А други ще реагират неблагоприятно.
 
Но все пак трябва да споделим съобщението. Ние все още трябва да използваме всички възможни средства, за да разпространим евангелието до колкото се може повече хора.
 
Harvest.org
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg