Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Твоята работа е свята

Main Pic
Публикувана: 04.09.2023
Автор: Мат Роджърс
Прочетена: 619
Коментари: 0
„И тъй, моля ви, братя, поради Божиите милости, да представите телата си в жертва жива, света, благоугодна на Бога, като ваше духовно служение. И недейте се съобразява с тоя век, но преобразявайте се чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит що е Божията воля, – това, което е добро, благоугодно Нему и съвършено.“
                                                                               (Римляни 12:1-2)
 
След отшумяването на празниците, много християни се връщат към нормалното си ежедневие. Завъртяни отново в работния процес, много от нас се борят да намерят смисъл в работата, която вършим. Ние сме изкушени да гледаме на живота си разпределен между святото време, прекарано в църква в молитва и проповеди, редуващо се  със светското време на работа, и най-накрая жалкия остатък за почивка, в  което пък  няма никаква свещена цел.
 
Но Бог не е предвидил нашият живот да бъде живян на парчета, разделен на светско  и свещено време (Кол .3:17) Вместо това, нашият живот е предназначен да бъде жива жертва и постоянно поклонение, прославящо Бога през цялото време, независимо къде сме и какво правим. За християнниа, работното място е свещена земя, а всяка наша стъпка там  е направлявана от Светия Дух. Всеки имейл, който изпращаме  и получаваме, всяка среща, на която присъстваме,  е част от големия план на Създателя, чийто край и смисъл вижда само Той.
 
Бог има много цели за твоята работа, които са предназначени да Му принасят слава. Чрез работата Той освещава Своите светии, като ги подготвя да прогласяват  евангелието в този грешен свят, призовавайки хората да се  примирят с Него.
 
Бог е предназначил работата ти да Го прославя
 
Ние прославяме Бога като развиваме и управляваме дарбите и способностите, които са ни дадени, показвайки, че Той е по-ценен за нас от всичко друго, което може да ни предложи света. Когато една майка е любяща и търпелива с невръстното си  дете тя показва на практика Божието търпение към нас. Когато изберем да не участваме в борбите за надмощие, клюките, нездравата конкуренция, а се молим за колегите си, които ни се противопоставят, ние показваме любовта, която Христос е проявил към нас. Ние сме надарени със способности и таланти, затова трябва да ги развиваме и ползваме за прославяне на Бога, благодарейки за тях .
 
Твоята работа е част от Божието дело на твоето освещение
 
Нашият труд е съпроводен с тръни и бодили ( Битие 3:18). Врагът желае те да ни отклоняват от нашата  цел да прославяме  Бога, но са  използвани от Него за възпитаване на възлюбените Му деца в святост. Нашите неприятности не са безмислени, стига да  позволим на Бога чрез тях да ни прави свети. Бог работи именно чрез най-трудните ситуации, в които попадаме, за да ни дисциплинира. Именно тези моменти са инструментите на неговата благодат (Евр. 12:17)
 
Трябва внимателно да разпознаваме фалшивите стени на разделението между светското и святото. Често ние не наричаме нещо грях на работното си място, въпреки  че то си е грях. Ние не го наричаме гордост, а смуовереност;  не го наричаме хитруване, а политика;  не го наричаме идолопоклонство, а управление. Проблемът с неизказания  грях е, че докато не признаем какво е той, не можем да се покаем. А докато не се покаем, не можем напълно да сме свободни от този грях.
 
Моментите, в които нашето  търпение е изпитвано, когато нашата гордост  е притискана, когато сме изкушени да направим компромис с христянските цености, заради някаква професионална изгода, са едни възможности, които Бог ни дава да отхвърлим греха  и да покажем, че обичаме Христос. Бог използва дори и най-незначителните моменти, за да ни освещава.
 
Ти си служител на благовестието
 
Много християни виждат своята работа отделена от техния духовен живот. Те смятат, че единствената причина, поради която Бог праща християните да работят, е за да евангелизират. Въпреки че  Бог  желае много повече за нашата работа, наистина евангелизирането е най-висшата цел. Няма нищо по-любящо към нашите колеги, нищо по-прославящо Бога, от това, да споделяме благовестието с изгубените  хора, които се нуждаят от Спасител. Няма по-голяма радост от това, да се молиш за невярващи колеги и да видиш как Бог отваря слепите им очи.
 
Работата по промяната на сърцата и умовете се извършва от Светия Дух, докато нашата работа е да споделяме Благата вест. Няма страх от това, че не избирате най-правилните думи, когато вярвате, че не вие обръщате човека. Направете така, че колегите ви да знаят, че сте християнин и така ги обичайте, че когато имат въпроси относно вярата, вие да сте първият човек, когото ще отидат да попитат. Особено ако сте водач в църквата си, виждайте  себе си от една страна като свещеник, а от друга като служител на благовестието в един тъмен и паднал свят. Укрепвайте светиите, молете се за изгубените и се борете срещу подривната работа на Сатана точно там, в своя офис, като войник на Христос.
 
Твоята работа е от значение за Бога
 
Писанията ни казват, че като светии ние трябва да работим като за Господа, а не като за хора. Докато тежестта на труда е част от проклятието при грехопадението, Бог го използва за славни дела, както използва  и раждането в болка, която  е част от същото проклятие. Вместо да броиш дългите часове труд, избери да виждаш целта, която Бог има за теб, защото Той наистина има цел.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg