Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

9 загинали и над 40 ранени след срутване на покрив на църква в Мексико

Main Pic
Публикувана: 02.10.2023
Автор: Д. Бирел
Прочетена: 618
Коментари: 0
Покрив на църква се срути по време на неделна служба в северен мексикански град, убивайки най-малко девет души и ранявайки 40, съобщиха властите, докато спасителите работиха през цялата нощ, отчаяно търсейки още 30 души, за които се смята, че са блокирани под развалините.
 
Работейки под прожектори, военният персонал подкрепи службите за спешна помощ, използвайки спасителни кучета и оборудване за наземни работи, за да идентифицират и изровят оцелели от руините на църквата в Сиудад Мадеро, град на брега на Персийския залив близо до пристанището Тампико.
 
Кадри в социалните медии показват момента, в който покривът на църквата се срутва, във въздуха се издигат облаци сив дим, последвани от събарянето на външните стени от жълти тухли.
 
Епископ Хосе Армандо Алварес от римокатолическата епархия на Тампико казва, че покривът на църквата се е срутил, докато вярващите  са получавали причастие, и помоли християните по света да се молят за оцелелите.
 
„В този момент се извършва необходимата работа за издирване на затрупаните под развалините хора“, каза епископ Армандо в записано съобщение, споделено в социалните медии.
 
Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg