Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Арменци от цял свят в подкрепа на бежанците от Арцах

Main Pic
Публикувана: 03.10.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 867
Коментари: 0
Тъй като етническите арменски християни продължават да пристигат в  Армения от Арцах след бързото превземане от страна на Азербайджан, подкрепата за арменските бежанци идва от голямата глобална арменска диаспора. Арменски културни групи и роднини се записват, за да бъдат причислени към бежанското семейство като техни „ангели“ и искат да помогнат на бежанците през следващите три месеца, тъй като 90 000 (около 80% от предишното арменско население на Арцах) вече са се отправили към Армения .
 
Самостоятелната република Арцах падна за 24 часа в ръцете на Азербайджан в техния трети и последен конфликт. Лидерите на Арцах се отказаха от въоръжената си съпротива и обявиха, че той ще престане да съществува от 1 януари 2024 г. Висшите лидери на анклава бяха арестувани от Азербайджан, издирвани по обвинения в тероризъм. Междувременно огромното мнозинство от етническите арменци се страхуват да живеят под Азербайджан и по-специално се страхуват от етническо прочистване и геноцид след десетилетия на недоверие между страните, както и конфликт и деветмесечната блокада, наложена от Азербайджан на анклава тази година.
 
Докато Армения се бори да приеме такъв голям и бърз приток на арменски бежанци, милиони арменци както в Армения, така и в глобалната диаспора щедро откликнаха, за да се погрижат за своите арменски братя и сестри в тези ранни дни на кризата.
 
International Christians Concern работи в подкрепа на дългосрочните усилия за подпомагане на арменски християни, които са изселени от родните си места в Армения.
 
International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg