Понеделник, 29.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църква - жертва на вандали в Луизиана

Main Pic
Публикувана: 04.10.2023
Автор: Б. Холоуел
Прочетена: 649
Коментари: 0
Пастор от Луизиана има повод да говори за вярата си, след като вандали нарисували със спрей сатанински послания и символи по стените на църквата му. Той коментира пред медиите, че това е част от духовна битка и служи само за по-нататъшно изграждане на вярата на християните от неговата общност.
 
„Това е незначителна схватка, но в същото време е духовна битка“, каза пастор Клифтън Лежен пред KATC-TV. „За нас не става въпрос за сградата и това не е просто дело на вандали, защото ние вярваме и проповядваме, че не сме само физически същества, а духовни същества, настанени във физически тела.“
 
Той направи тези коментари, след като църквата му, Център за поклонение на Исус в Дженингс, наскоро беше вандализирана два пъти само в рамките на няколко дни.
 
В петък маскирани извършители нарисували със спрей „Дяволът възкръсна“ в северния кампус на църквата. А в неделя южната част на църквата също беше покрита с графити с пентаграма, добре познат езически символ.
 
Най-малко една снимка, споделена от църквата, също показва ругатни, изрисувани със спрей върху имота.
Въпреки смущаващите образи, п-р Лежен казва, че тези събития трябва да се очакват, особено на фона на разрастването на църковната общност и положителното ѝ влияние в града.
 
Центърът за поклонение на Исус провежда програма за възстановяване, обслужваща затворници и зависими, наред с други дейности, и пастирът приписва вандалските прояви на духовното съживление в църквата.
 
Независимо от това, п-р Лежен казва, че не е обезпокоен от случилото се.
„Вандалите мислеха да ни сторят зло, но Бог може да го превърне в добро“, каза той пред KATC-TV. „Това, което ни причиниха, сплотява църквата; вместо да обезсърчава хората, то ги ободрява.”
 
Църквата публикува видеозапис от камера за наблюдение и моли обществеността да помогне за идентифицирането на отговорните за вандалския акт.
 
Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg