Петък, 23.02.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня"Извикай към Мен и ще ти отговоря, и ще ти покажа велики и тайни неща, които не знаеш." Исая 33:3

OnLine
RSS Facebook Twitter

Къде са добрите хора?

Main Pic
Публикувана: 04.10.2023
Автор: Диляна Николова
Прочетена: 636
Коментари: 0
В молитва Бог ми говори, че добрите хора не са намалели така драстично, както ни изглежда, но са загубили доверие към нуждаещите се, защото много се е злоупотребявало с тях, когато са помагали. От друга страна са били и обект на духовни атаки, защото "всеки, който желае да живее благочестиво, ще бъде гонен". 
 
И така, добрите са станали пасивни, а злото дава тон на обществото, защото е активно.
 
Господ даде насока за какво да се молим:
 
Да се възстанови доверието на даващите и да почнат пак да изпитват милост и състрадание - разликата в даването на недоверчивия и на истински смилилия се е както между това да хвърлиш лев-два да отбиеш номера, и това да дадеш за истинското снабдяване на нуждата, което може да значи много по-голяма сума или  същата сума с прегръдка, добра дума, отделено време, труд, съпричастност, въвличане в ситуацията.
 
За да не бъде смазан от атаките, съпътстващи добротворството, добрият човек се нуждае от свръхестественост - като водителство на кого,  какво, кога и как да дава, от мъдрост, за да избягва капаните и да разпределя добре благата си, от защита. 
 
Затова да се молим Бог да се открива на добрите хора, за да могат да са в Неговата помощ и сила, когато помагат на другите.
 
Господ предупреждава, че идват трудни времена и е нужно да има милосърдни дела, даване, споделяне на блага, за да оцелеят мнозина. Затова ни призовава да сме даващи и да се молим за даващите - да се възвърне доверието им към нуждаещите се, придружено с мъдрост и свръхестествено водителство.
 
Photo: Wondrium Daily
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg