Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Лидерът на Англиканската църква e в Армения

Main Pic
Публикувана: 06.10.2023
Автор: К. Валенсиа
Прочетена: 1030
Коментари: 0
Архиепископът на Кентърбъри увери християните в Армения в своята подкрепа и молитви по време на посещението си в страната.
 
Джъстин Уелби е на петдневно пътуване в региона на Южен Кавказ с намерението да разбере как Църквата на Англия и Англиканската общност могат да помогнат за насърчаване на мира в региона.
 
При пристигането си в Армения архиепископ Уелби посети Мемориала на арменския геноцид и се срещна с Негово Светейшество Карекин II, глава на всички арменци. В срещата им архиепископът изрази своята подкрепа и го увери е ежедневните си молитви за арменския народ.
 
Той каза: „Армения е първото християнско царство. Вие сте първата страна, която има кръста като свой символ. Това е символ на товар, болка и борба. Армения често е носила кръста на болката и борбата. През последните седмици толкова много арменци страдат дълбоко. Всеки ден се молим за вас. Идвам тук, за да ви кажа, че не сте забравени."
 
В петък архиепископ Уелби ще се срещне с бежанци от Нагорни Карабах и ще посети църковни проекти, които предоставят подкрепа на разселените от конфликти.
 
Посещението на архиепископ Уелби в Южен Кавказ започна в Азербайджан, където той обсъди мира и помирението с политически лидери. Той коментира необходимостта от подновяване на преговорите за осигуряване на трайно споразумение между Азербайджан и Армения, което признава суверенитета и териториалната цялост на двете страни.
 
В Грузия той се срещна с министър-председателя и посети места за поклонение, включително катедралата на мира. Той показа подкрепа за украинските бежанци и научи за предизвикателствата, пред които са изправени хората, живеещи близо до границата с Южна Осетия.
 
Регионалното посещение на архиепископа ще приключи в петък.
 
Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg