Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

22- годишен пастор убит по време на богослужение в ЮАР

Main Pic
Публикувана: 10.10.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1229
Коментари: 0
Тече разследване за убийство, след като млад пастор „с голям потенциал“ е бил застрелян и убит, докато проповядвал в църква в ЮАР.
 
Трима други християни са били ранени, когато въоръжени мъже нахлули в църква в Йоханесбург, Южна Африка, в петък вечерта.
 
22-годишният пастор Дуейн Гордън е бил на посещение в църквата в Нюландс за специална конференция и е проповядвал, когато е станала стрелбата.
 
Кадрите, които се разпространяват в социалните мрежи, показват двама елегантно облечени тийнейджъри, които свирят на инструменти зад него, изглеждайки зашеметени от развитието на събитията. Чуват се викове и изстрели.
 
Гордън, когото мнозина наричат „пророк“, е бил на посещение в християнския център Ийгъл, когато шестима мъже нахлули в сградата, започвайки да грабят мобилни телефони и други ценности от членовете на църквата с насочено срещу тях оръжие.
 
Районът на Нюландс нашумя през последните седмици и месеци след вълна от насилие, свързано с банди.
 
Пастор, който живее наблизо, е интервюиран от местни репортери и описва как е чул изстрели, но не бил сигурен какво се случва, след което видял високи мъже с качулки да излизат от сградата съвсем спокойно.
 
Той призова за по-голямо полицейско присъствие в района, като каза: „Не можем да живеем така“. Подобна стрелба имаше преди две седмици в близката механа.
 
Епископ Дълтън Адамс от Африканската християндемократическа партия коментира пред репортери: „Това, което се случи в петък вечерта, е много трагично. Изказваме най-дълбоките си съболезнования на семейството и църковната общност. Случилото се е голям шок. Извършено е отвратително престъпление, някой да застреля пастора, докато той все още проповядва. Пастор Гордън беше млад мъж с голям потенциал”.
 
Епископ Рандал Кутзи, който е седял точно до Гордън по време на прострелването му, казва следното: „Когато влязоха, мъжете извадиха оръжията си и ги насочиха към нас. Един от мъжете стреля по камерата, затова камерата падна. Вторият мъж, който влезе, беше с черна шапка, вдигна оръжието и стреля във въздуха. Единият куршум попадна в стената, а другият - в тавана."
 
Полицията апелира за информация, която да доведе до задържането на виновните.
 
Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg