Понеделник, 29.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Повече от 30 християни отвлечени в Нигерия

Main Pic
Публикувана: 13.10.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1013
Коментари: 0
Ислямски терористи са отвлекли повече от 30 християни в южния щат Кадуна, Нигерия, съобщават местни жители.
 
Нападателите са устроили засада и са отвели християните под заплаха с оръжие около 11 часа сутринта на 7 октомври, докато работели в общинска ферма в Чикури, окръг Чикун, казва жителят на района Виктор Дабо в текстово съобщение до християнската организация Morning Star News.
 
„Над 30 християнски фермери са били отвлечени, докато са работели“, казва Дабо пред Morning Star News. „Моля, молете се за християнската общност в Чикури.“
 
Друг жител, Догара Питър, казва, че майка му и сестра му са сред отвлечените, докато работели във фермата.
 
„Терористите отвлякоха 30 от нашите християнски селяни, докато работеха във ферма, която принадлежи на г-н Майкуди, възрастен член на нашата общност“, казва Питър пред Morning Star News. „Майка ми и сестра ми са сред отвлечените от терористите. Този инцидент ни ужаси. Терористите все още не са се свързали с нас повече от 24 часа след отвличането на членовете на семейството ни.
 
Отвличанията стават за трети път в тази християнска общност. Последната надежда на общността е в полицията, други агенции за сигурност и нигерийското правителство. Християните отправят призив към тях да спасят държаните в плен.
 
„Отправяме този призив, защото няма откъде да съберем пари за плащане на откуп, ако тези терористи в крайна сметка поискат от нас да го направим, както беше при другите две атаки срещу нашата общност“, пояснява Питър.
 
Нигерия е водещата страна в света по  броя на християните, убити заради вярата си през 2022 г., с 5014, според доклада на Open Doors за 2023 г. Световен списък за наблюдение (WWL). Освен това е лидер в света по отвлечени християни (4 726), сексуално насилвани или тормозени, женени насилствено или физически или психически малтретирани, и има най-много домове и бизнеси, нападнати по религиозни причини. Както и през предходната година, Нигерия е втората по брой атаки върху църкви и вътрешно разселени хора.
 
Morning Star News
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg