Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Празненство на мъдростта

Main Pic
Публикувана: 19.10.2023
Автор: Тим Келър
Прочетена: 477
Коментари: 0
„Изпрати слугите си, вика по високите места на града: Който е прост, нека се отбие тук. И на безумните казва: Елате, яжте от хляба ми, и пийте от виното, което смесих, оставете глупостта и живейте, и ходете по пътя на разума.”                  
                                           (Притчи 9:3-6)
 
Госпожа Мъдрост ни кани да намерим пътя към къщата ѝ, където ни очаква празненство. Чудесната гощавка представя желанията и апетитите на сърцата ни. „След време ние растем в мъдрост или глупост според любовите и посвещенията, които ни движат”. Не можем да се преборим с работохолизма, ако обичаме прекомерно парите и високото социално положение. Не можем да се преборим с горчивината и обидата, ако обичаме прекомерно своята репутация. Това не е въпрос единствено на сила на волята, а на пренареждане на нашите желания, които носи мъдростта.
 
Пътят на мъдростта не е път на бързи решения на проблемите и на драматични обрати. Това е път на дълго обучение и дисциплина. Но обучавайте сърцето, не само ума и волята. Не вярвайте просто в Божията доброта – потапяйте се в нея посредством хваление и молитва. 
 
Християните знаят, че най-големият пир за душата ще бъде сватбата на Агнето (Откровение 19:6-9) където Исус, Господарят на празника, ще ни задоволи напълно, давайки ни „най-доброто вино” на своята спасителна любов (Йоан 2:1-11). Дори предвкусването, което опитваме сега, ще изцели нашето безпокойство и по този начин ще ни направи мъдри. „Сионският хълм крие хиляди радости дори преди да достигнем небесните пасища и да ходим по златните улици”.
 
Включва ли молитвеният ви живот достатъчно хваление и преживяване с Исус или е основно време, в което искаме неща?
 
Молитва: Отче, взимал съм много погрешни решения. Когато гледам обратно към тях, осъзнавам, че те не са били толкова от липса на знание как да постъпя, колкото от празно сърце. Изливай Своята любов в сърцето ми чрез Светия Дух (Римляни 5:5). Амин.
 
Превод: Радостин Марчев
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg