Вторник, 30.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Рядка съдебна победа за християни в Индия

Main Pic
Публикувана: 27.10.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1088
Коментари: 0
Неотдавна индийски съд постанови, че ще спази закона относно свободата на религията, гарантирана от конституцията на страната като се произнесе в полза на две християнски семейства.
 
Миналата година две семейства са приели християнството, напускайки будизма. Това е довело до социален бойкот и последващи финансови затруднения за новопокръстените християни. В отговор на това, племенните лидери решили, че въпросните хора са приели вярата в Христос, по принуда от страна на мисионери. В резултат на това на останалите хора в селото е  било забранено да ги наемат на работа, да им помагат или да общуват с новопокръстените, докато те не отхвърлят новата си религия и не се върнат към будизма. Всеки, който им помагал, бил заплашен с глоби.
 
Семействата потърсили помощ от съда, след като страдали в изолация повече от шест месеца. Те подали молба, в която искали от съда да спазва законите на страната и да премахне неконституционните изисквания, които им пречат да живеят живота си и да осигурят семействата си. След три месеца чакане съдът издал неочаквано решение, порицавайки племето за отношението към двете семейства и заплашил с глоби и дори арест всеки, който продължи да ги тормози заради тяхната християнска вяра.
 
Християнските общности приветстваха това съдебно решение като победа за християните в Индия, идваща във време, когато преследването от индуски националисти е на най-високото си ниво за всички времена. Църквите се надяват, че съдилищата ще използват това решение като пример за напредък и че свободата на религията, залегнала в конституцията на страната, продължава да се поддържа еднакво спрямо всички религиозни групи.
 
International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg