Вторник, 30.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Италианското правителство инвестира 1 милиард евро в стимулиране на раждаемостта

Main Pic
Публикувана: 27.10.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 913
Коментари: 0
Италианското правителство трябва спешно да увеличи раждаемостта в страната. Премиерът Джорджия Мелони обеща финансови мерки, за да направи раждането на деца по-привлекателно.
 
Милиард евро ще стимулират двойките да имат повече деца, съобщава Euractiv. Работещите жени трябва да получават допълнителна финансова помощ, ако имат две или повече деца. Освен това италианското правителство иска да удължи незадължителния родителски отпуск и да увеличи фонда за дневни грижи. Последната мярка е само за второто дете или тези, които се родят след това.
 
Мелони каза, че съгласно мерките „жена, която роди поне две деца, вече е направила важен принос за обществото“. Затова, твърди тя, държавата частично компенсира това чрез „плащане на осигуровки“. Мелони иска да промени отношението към майчинството, добави тя, както съобщава AP News. Според премиера децата не са пречка за работа. „Искаме да стимулираме тези, които раждат деца и искат да работят.
 
Италия е една от страните, които са най-тежко засегнати от намаляване на населението. Миналата година в южноевропейската страна са се родили едва 393 000 бебета, пише Euractiv. Освен това делът на жените от населението продължава да застарява и средностатистическата жена в Италия не ражда първото си дете преди да навърши 32 години. Между 1964 г. и 2020 г. раждаемостта е спаднала от 2,66 на 1,24 деца на жена.
 
Според Мелони правителството смята демографията за един от основните си приоритети. Тя говори за „велика битка за защита на семействата, идентичността, вярата в Бога и всички неща, които са изградили нашата цивилизация“.
 
CNE NEWS
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg