Вторник, 30.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Когато светът се клати

Main Pic
Публикувана: 30.10.2023
Автор: Ружа Стойкова
Прочетена: 611
Коментари: 0
„После дохождат и другите девици и казват: Господи! Господи! Отвори ни. А той в отговор рече: Истина ви казвам: Не ви познавам. И тъй, бдете; защото не знаете ни деня, ни часа, в който Човешкият Син ще дойде.
                                                                                                                       ‭‭Матей‬ ‭25‬:‭11‬-‭13‬ 
 
Живеем в свят, който вече ни изглежда разклатен и вероятно на повечето от нас ни се струва, че сме безсилни да направим каквото и да било, за да се осъществи някаква промяна. Да, може би е точно така, но само ако разглеждаме физическите параметри на промяната … там Господ е и ще бъде в абсолютно владение и пълен контрол. НО! 
 
Нашето участие в духовния аспект е от изключителна важност, както за нас самите и семействата ни, така и за непознатите ни, но обкръжаващи ни други хора. Всеки, който, може да чуе Духа и да разпознае посланието и истината, дадена ни от Господ Исус, има важния ангажимент да разпознае времето, в което е бил призован, за да се отзове навреме! 
 
И Той в отговор рече: Казвам ви, че ако тия млъкнат, то камъните ще извикат. И като се приближи и видя града, плака за него и каза: Да беше знаел ти, да! ти, поне в този твой ден, това което служи за мира ти! но сега е скрито от очите ти. Защото ще дойдат върху тебе дни, когато твоите неприятели ще издигнат окопи около тебе, ще те обсадят, ще те отеснят отвред, и ще те разорят и ще избият жителите ти в тебе и няма да оставят в тебе камък на камък; защото ти не позна времето, когато беше посетен.“ - Лука‬ ‭19‬:‭40‬-‭44‬ ‭
 
Нужно е да познаем Христос днес, за да ни разпознае Той, когато дойде денят. Прекалената обвързаност към светските ни и суетни неща само увеличават празнините в сърцата ни и ние още повече и по-стръвно се опитваме да ги запълним. Тогава започваме да търгуваме с дявола, като оставяме собствените си души като разменна монета. Превърнали сме ежедневието си в пазарни дни и личния си живот във вертеп, където сношението с тъмните сили, макар и често неусетно, зачева в душите ни грях, а той ще роди мрак. Всеки от нас може да извика към Бога за помощ и да събори силите на дявола, като се откаже от търговията с душата си и простре ръце в молитва за просветление и прошка. 
 
И като влезе в храма, почна да изпъжда ония, които продаваха; и казваше им: Писано е: „И домът Ми ще бъде молитвен дом": а вие го направихте „разбойнически вертеп".“ - Лука‬ ‭19‬:‭45‬-‭46‬ ‭
 
Съпротивата, която ще получим, може да е само духовна, може и да е физически измерена в „развалянето” на наши планове и дела, но ще бъде всячески укрепена вътрешната ни цялост, когато застанем плътно в редиците, които Бог припознава и призовава. Прилепнали към Него, слушайки онова, което Той неизменно ще ни даде като наставления и насърчения, с което ще ни изобличи за наше поправление, ние ще чуем Истината, която ще ни спаси. Само Божията истина носи твърдостта, с която можем да преминем през света си - не разрушени, а приготвени в пълна цялост за Него. 
 
„И поучаваше всеки ден в храма. А главните свещеници, книжниците и народните първенци се стараеха да Го погубят; Но не намериха какво да сторят, понеже всичките люде бяха прилепнали при Него да Го слушат.“ - Лука‬ ‭19‬:‭47‬-‭48‬ 
 
Можем ли да чуем Духа на Бога и да посрещнем утрото си с Него като най-доброто ? 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg