Неделя, 10.12.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"До сега нищо не сте искали в Мое име; искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна. " Йоан 16:24

OnLine
RSS Facebook Twitter

Свободни от старото

Main Pic
Публикувана: 01.11.2023
Автор: Калина Касева
Прочетена: 418
Коментари: 0
"Не мисля, че вече съм достигнал нещо или че съм станал съвършен, но се стремя, дано постигна това, заради което Исус Христос ме завладя. Братя, аз не мисля за себе си, че съм постигнал това; но едно само правя: забравил това, което остана назад, и отправил се към това, което е напред, аз се стремя към целта - към наградата на небесното призоваване от Бога чрез Исус Христос."
                                                                                         Филипяни 3:12-14
 
Да се освободиш от старото, за да приемеш новото, не е лесно нещо, особено когато си сантиментален, лоялен или просто предпочиташ предсказуемост и рутина в живота си.
 
Необходима е както промяна на ума, така и да разхлабим хватката върху това, което е било, така че ръцете ни да бъдат свободни да приемат новото, което стои пред нас. Трудно е да направим това, когато сърцата ни са замесени, когато емоциите са ни обзели или умовете ни са начертали пътя, по който мислим, че Бог ще ни отведе.
 
Трябва да си дадем малко време, за да се приспособим към новите нормални и непознати хора, места и обстоятелства. Но в даден момент ще трябва да решим, че ще отидем там, където отива Господ Исус, а не да останем там, където е бил някога. Време е да се впуснем в нещо ново. И можем да  се озовем на място, където копнеем за пробив, изцеление, възстановяване.
 
Затова нека никога да не забравяме да вземаме със себе си любимите Писания. Те ще ни преведат през сезона, вместо да засядаме там. Това са Писанията, които ни помагат да хванем ръката на Господ Исус Христос и да направим следващата крачка напред по пътя на нашата вяра.
 
Бог е с нас и за нас в този нов сезон, и във всеки следващ. Обещал ни е. А Той е верен на обещанията Си.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg