Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Претенции за християнско наследство в една кралска реч

Main Pic
Публикувана: 08.11.2023
Автор: У. Хобс
Прочетена: 910
Коментари: 0
Гари Стрийтър, който е християнин и член на консервативната партия на Великобритания коментира последната реч на крал Чарлз, произнесена в горната камара на Парламента, споменавайки, че тя е „потопена в християнската традиция“. Той я нарече „празник за християнското наследство на нацията“.
 
Във вторник британското правителство изложи плановете си за справяне с престъпността, стимулиране на растежа и смекчаване на мерките за изменението на климата, в политическа програма, изложена от премиера Риши Сунак преди изборите.
 
Според сър Гари Стрийтър кралят е получил властта си с Божието благоволение... Депутатът е убеден, че британският крал се ръководи от християнски формулировки, библейски стихове и красиви картини, които ще определят и занапред живота му,  а той ще бъде символ на християнското наследство, характерно за страната.
 
Сър Гари, който ще се пенсионира преди следващото държавно откриване на парламента, след 31 години в Уесминстър като депутат от Югозападен Девън, смята, че речта не е определяща за следващите избори. Според него през следващите 12 месеца най-важното нещо, което правителството трябва да направи, е да изпълни обещанията си, като осигури жизнена икономика, така че хората да могат да процъфтяват и да работят усилено. Той смята, че тези усилия ще бъдат възнаградени.
 
Това беше първата реч на Чарлз като крал - въпреки че той заместваше майка си кралица Елизабет II месеци преди смъртта ѝ миналата година. В речта на краля нямаше нищо ново, по-скоро колекция от това, върху което Сунак е работил, откакто стана министър-председател миналата година с обещанието да осигури стабилност, след като двама лидери на неговата Консервативна партия бяха принудени да напуснат властта за няколко седмици.
 
„Моето правителство във всички отношения ще се стреми да взема дългосрочни решения в интерес на бъдещите поколения“, каза Чарлз, носещ Имперската държавна корона и държавна роба, пред притихнала аудитория от законодатели в горната камара на парламента.
 
„Вземайки тези дългосрочни решения, моето правителство ще промени тази страна и ще изгради по-добро бъдеще."
 
CNE NEWS
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg