Неделя, 10.12.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"До сега нищо не сте искали в Мое име; искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна. " Йоан 16:24

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мюсюлманин подпалва съпругата си, защото приема Христос

Main Pic
Публикувана: 09.11.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 817
Коментари: 0
В източна Уганда жена е била хоспитализирана със сериозни изгаряния, след като съпругът ѝ мюсюлманин разбрал, че тя е приела християнството и я подпалил, съобщават местни източници.
 
Хаджара Намвасе, 32-годишна майка на три деца в село Кенкебу, град Будака, все още е на болнично лечение за изгаряния трета степен, след като съпругът ѝ, 42-годишният Муса Калеле, на 17 октомври я залял с бензин и хвърлил запалена клечка кибрит върху нея, казва приятел на жертвата пред Morning Star News.
 
След като е приела Христос на 3 май, докато съпругът ѝ бил на работа в Южен Судан, Намвасе редовно посещавала малка група за изучаване на Библията в Будака с приятелка която я запознала с Евангелието и други християни. Тя се върнала у дома след изучаване на Библията на 17 октомври и установила, че съпругът ѝ се е върнал от пътуване до Южен Судан.
 
„Изплаших се, когато го видях, защото носех евангелски брошури и малък Нов завет, които не можах да скрия“, каза Намуасе на своята приятелка, чиято самоличност се пази от съображения за сигурност.
 
След като видял Библията и другата християнска литература, Калеле побеснял, напуснал стаята и се върнала с туба газ, разказва жената.
 
„Той взе няколко чаршафа, покри ги около тялото ми и след това ме изведе от къщата“, разказва Намуасе. "Принуди ме да легна на земята. Взе бензина, после ме поля с него и след това взе кибритена кутия, запали я и огънят пламна.”
 
Дъщеря ѝ се обадила на съседите, които я спасили и я откарали в регионалната болница в Мбале. По-късно сестрата на Намвасе пристигнала, за да ѝ помогне да бъде приета в болницата, а на 24 октомври тя била преместена в болница в Кампала за по-специализирано лечение.
 
Съпругът ѝ избягал в Южен Судан, казва роднина на Намуасе пред Morning Star News.
 
Намвасе каза, че се тревожи къде ще отиде след освобождаването си, тъй като всичките ѝ роднини са мюсюлмани и какво ще стане с децата ѝ, на възраст 4, 6 и 9 години, които са под грижите на баба си по бащина линия.
 
Все още хоспитализирана в Кампала, Намвасе има изгаряния трета степен по голяма част от тялото си, с увреждане на нервите и множество червени петна по кожата ѝ, казват християнски източници в района пред Morning Star News.
 
Това е последният от многото случаи на преследване на християни в Уганда, които Morning Star News документира.
 
Morning Star News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg