Неделя, 10.12.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"До сега нищо не сте искали в Мое име; искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна. " Йоан 16:24

OnLine
RSS Facebook Twitter

ЕЕА призова за действия срещу антисемитизма

Main Pic
Публикувана: 09.11.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 390
Коментари: 0
След терора срещу Израел на 7 октомври антисемитизмът се надигна на много места в Европа. Европейският евангелски алианс (EEA) смята, че е време за действие. Планът съдържа и съвети как да се борим с омразата срещу мюсюлманите.
 
Омразата към определена група хора противоречи на Божиите заповеди, пише в изявлението на Евангелския алианс. Според Алианса няма извинение за антисемитизма, въпреки че християните в по-ранните векове са обвинявали евреите в разпъването на Христос.
 
Евангелският алианс подчертава, че евреите са богоизбран народ. Бог обеща на Авраам много специално благословение. „Тези, които благославят Аврам и семейството му, ще бъдат благословени, а който ги прокълне, ще бъде прокълнат и накрая всички народи на земята ще бъдат благословени чрез него“, се казва в изявлението. Следователно Бог е ибрал евреите с определена цел. Той изпълни тази цел чрез раждането, страданието, смъртта и възкресението на Исус Христос, който се роди като част от еврейския народ.
 
И така, как християните да се борят с тази омраза и с антисемитизма? Евангелският алианс дава няколко практически съвета.
 
Християните трябва да се отрекат от всяка форма на антисемитизъм и да осъдят обвинението в богоубийство и фалшивото учение, че евреите са единствените отговорни за смъртта на Христос.
 
Християните трябва да осъждат всички антисемитски действия, извършени в миналото, особено тези, извършени от християни.
 
Християните трябва да се молят за еврейската общност около тях.
 
Вярващите в Христос трябва да се молят за онези, които участват в инциденти на антисемитизъм около тях.
 
Християните трябва да изграждат приятелство с евреите и месианските евреи.
 
Вярващите в Исус Христос трябва да протегнат ръка в знак на солидарност с еврейския народ, когато те или тяхната собственост са нападнати. Освен това те трябва да са готови да им предоставят подслон, ако ситуацията стане сериозна.
 
Християните трябва с уважение и състрадание да предават Божието евангелско послание на всички хора, включително евреите.
 
Евангелският алианс подчертава, че е време християните да се обединят "и да застанат заедно срещу съвременните актове на омраза и тероризъм срещу всеки евреин".
 
Освен това Европейският евангелски алианс призовава за действия срещу антимюсюлманската омраза. "Всеки е достоен както за състрадание, така и за справедливост", пише в изявлението си Алиансът. От организацията подчертават, че диалогът е много важен. Изграждането на приятелства с мюсюлманите е важен начин за достигане до тях. Християните трябва да им помогнат се интегрират в западното общество, което да създаде доверие.
Християните трябва да обърнат особено внимание на онези, които са се обърнали от исляма към християнството. „Църквата трябва да посреща с любов новопокръстените, осигурявайки ново усещане за семейство.“
 
CNE NEWS
 
CNE NEWS
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg