Неделя, 10.12.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"До сега нищо не сте искали в Мое име; искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна. " Йоан 16:24

OnLine
RSS Facebook Twitter

Десетки хиляди приемат Христос, а хиляди са изцелени в Никарагуа

Main Pic
Публикувана: 10.11.2023
Автор: М. Мартин
Прочетена: 386
Коментари: 0
Две американски мисионерски организации следват водителството на Светия Дух, който ги подбужда да организират масови събирания за евангелизация в Никарагуа. В резултат на това стотици хиляди никарагуанци са посетили масовите евангелски кампании и са станали свидетели на мощното Божие действие в тяхната страна.
 
Мисионерът Брит Хенкок от организацията „Mountain Gateway“ е последвал Божия призив да помогне в ръководенето на тези събития, заедно с евангелиста Нейтън Морис и служението Shake the Nations Ministries.
 
Около 650 000 души са посетили масовите срещи за споделяне на Евангелието досега тази година, като предстои още една кампания. И повече от 12 подобни са планирани за следващата година.
 
Желанието на организаторите е до края на следващата година да евангелизират цялата страна, която е шест милиона души, приблизително колкото щата Алабама в географски размер.
 
Те са благодарни на Исус за това, което прави. Брит казва, че десетки хиляди са приели Исус Христос и хиляди са били изцелени. Стотици хора спонтанно са били кръстени хора в Светия Дух. Други са ставали от инвалидни колички“, споделя Брит.
 
Дори правителството на Никарагуа обръща внимание и помага.
 
„Имахме толкова много чудеса, че правителството реши да ни даде да ползваме националния площад, наречен „Плаза де ла Фе“, който ще побере около 300 000 души“, каза Брит. „Ако тенденцията продължи, мястото ще се напълни с хора, дошли да чуят за Христос.“
 
Той го описва като „раздвижване на цялото общество“ и предлага следния съвет:
 
„Просто кажете „да“ на Исус, когато Той ви призовава да Го следвате.“
 
Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg