Неделя, 10.12.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"До сега нищо не сте искали в Мое име; искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна. " Йоан 16:24

OnLine
RSS Facebook Twitter

Отвлеченият баща на футболост от Ливърпул освободен с помощта на църквата

Main Pic
Публикувана: 10.11.2023
Автор: У. Хобс
Прочетена: 373
Коментари: 0
Тринадесет дни след като беше отвлечен, бащата на футболиста на Ливърпул Луис Диас е освободен невредим от похитителите си.
 
Луис Мануел Диас е предаден на служители на ООН и католическата църква от членове на Армията за национално освобождение (ELN) след отвличането му на 28 октомври.
 
Редица съотборници на Диас се молеха за отвлечения мъж. Съотборниците му Алисон Бекер и Коди Гакпо са известни с вярата си в Христос, както и мениджърът Юрген Клоп. Скоро след отвличането помощник-треньорът Пепийн Лийндерс обяви, че играчите на Ливърпул се „молят за добър изход от ситуацията“ преди всяка тренировка.
 
“Надяваме се властите да могат да намерят баща му, молим се за това. Ние правим правилното нещо, защото Луис е един от нас", коментира Лийндерс. „Той е невероятен играч, всеки може да види това. Той винаги се усмихва. Наистина ни е грижа за него.“
 
Според местните медии г-н Диас е бил транспортиран с военен хеликоптер до град Валедупар, където щял да премине медицински преглед, преди да бъде върнат при семейството си.
 
Твърди се, че църковните лидери в Колумбия са изиграли значителна роля за неговото освобождаване.
 
Улрике Бек, колумбийски програмен служител за CAFOD (официалната католическа агенция за подпомагане), казва следното по случая: „Радваме се за безопасното освобождаване на бащата на Луис Диас от ФК Ливърпул. Луис Мануел Диас беше предаден на служители на ООН и Католическата църква, включително дългогодишния партньор на CAFOD, монсеньор Хектор Фабио Енао.
 
„Католическата църква изигра ключова роля в мирните преговори в Колумбия и е една от четирите заинтересовани страни в настоящото прекратяване на огъня между въоръжената група ELN и правителството, което е в сила от август (заедно с колумбийското правителство, ELN и ООН) .
 
„Горди сме да подкрепим монсеньор Хектор Фабио Енао, който е уважаван и известен в Колумбия и по света. Той работи от десетилетия за насърчаване на мира, човешките права и края на въоръжения конфликт. През декември 2003 г. той ръководи преговори, довели до освобождаването на британския заложник Марк Хендерсън и шестима други чуждестранни туристи, държани от партизаните на ELN.
 
Premier Christian News
Photo: AP News
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg