Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Задава ли се Армагедон?

Main Pic
Публикувана: 13.11.2023
Автор: Б. Холоуел
Прочетена: 612
Коментари: 0
Християнски лидер, който е роден и израснал в Иран, а в момента служи в ОК, предупреждава какво може да се случи, ако връзките между терористични групи като Хамас, талибаните, Хизбула и ИД се засилят.
 
П-р Лазар Йегназар, основател и президент на Transform Iran, организация, която разпространява Евангелието в Иран, казва, че подобно сътрудничество вече е налице - нещо, за което той предупреди в скорошен видеоклип в отговор на терористичната атака на Хамас от 7 октомври, която уби 1400 израелци.
 
„Какво ще стане, ако Хамас, талибаните, Хизбула и ИД обединят сили? Как ще реагират западните страни, демокрациите и Израел?“ Според Йегназар „конфликтът ще бъде катастрофален и ще погълне целия регион.“
 
Той предупреждава, че убийственият хаос в крайна сметка ще повлияе на всички, не само на Израел.
 
„Това е... чума, която няма за цел само да заличи Израел. Тя няма да спре, докато не ни покорят всички“, казва Йегназар. Той смята, че Иран е отговорен за създаването на голяма част от нестабилността, която виждаме в момента в региона, обяснявайки дълбоките корени на конфликта.
 
Вече няколко десетилетия Иран е в центъра на ужаса, тъй като Ислямската република финансира и оборудва групи като Хизбула и Хамас, като последната е отговорна за терористичната атака от 7 октомври. Тези групи имат мисия да „заличат Израел“, обяснява Йегназар и „само Бог знае“ къде ще свърши хаосът. Той отбелязва, че иранските служители нараняват, тормозят и убиват собствения си народ, и тази горчивина и хаос, са „дълбоко духовни“. Въпреки дяволските твърдения и цели на терористите, Йегназар смята, че Израел няма да бъде заличен от картата на света, както Хитлер не е успял.
 
Според него важно е западняците да разберат демоничните дълбочини на радикалната ислямска идеология, доминираща в групи като Хамас - организации, които са били подготвени и обучени от Иран. В този тип ислямска теология няма мирно съжителство и Западът трябва да го разбере.
 
„Мисля, че това ще завърши с абсолютен Армагедон“, казва п-р Лазар. Той насърчава човечеството и по-специално християните да се „събудят и да се молят заедно“, докато Бог изпълнява „Своята воля“ в Близкия изток.
 
Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg