Неделя, 10.12.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"До сега нищо не сте искали в Мое име; искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна. " Йоан 16:24

OnLine
RSS Facebook Twitter

Хиляди на поход за живота в Нидерландия

Main Pic
Публикувана: 14.11.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 343
Коментари: 0
Седем хиляди души не позволиха лошото време да ги спре да участват в поход за живота в Холандия в събота.
 
Няколко оратори държаха реч пред масата от хора. Президентът на холандската пролайф организация Schreeuw om Leven (Вик за живот), Артур Алдерлистен, е един от тях. Той обърна внимание на увеличението на абортите с 15 процента. „Ще изминем пет километра“, каза той. „Това означава, че можем да отбележим четири аборта на всяка стъпка.“
 
Според Алдерлистен организацията за защита на живота е предотвратила четиридесет аборта миналата година. Това съобщава холандският всекидневник Reformatorisch Dagblad.
 
Там беше и Мирям Бикер (лидер на коалиционната партия Християнски съюз). Тя изтъкна, че „незащитеният живот на нероденото сам по себе си няма глас“ и трябва да бъде защитен, съобщава холандският всекидневник De Telegraaf. Бикер настоява за повече помощ за жени, които имат финансови проблеми или се борят да си позволят дом, така че те „виждат повече възможности от това единствено решение“.
 
На Похода за живота присъстваха и много деца и младежи. Семейство Ван Шайк, например, се присъедини с трите си деца на 12, 10 и 3 години, споделят те пред Reformatorisch Dagblad. Майката Мадлен обяснява, че искат да накарат всички да осъзнаят колко много деца остават неродени. Отец Ренс добавя, че е „шокиращо, че толкова много деца биват убити“.
 
Родителите умишлено водят децата си на Похода за живот. „Говорихме за това с тях от седмици. Важно е те също да придобият представа за стойността на неродения живот“, казват те пред холандския вестник.
 
Участниците в Похода за живот държаха табели с надписи като „Обичаме ги и двамата“, визиращи бременната жена и нейното бебе. Други държаха табела, на която пишеше, че „Всеки е чудесно направен“. Миксът от демонстранти беше много разнообразен. Те пътуваха с автобуси от цялата страна до Хага.
 
В няколко холандски реформирани църкви бяха уредени група хора да пътуват заедно до Хага. Германската про-лайф организация Bundesverband Lebensrecht също имаше свои представители. Президентът Александра Линдер подчерта, че неродените деца са повече от „няколко клетки“.
 
Не всички аплодираха про-лайф инициативата. Около петдесет души присъстваха на контрадемонстрация, пише Nederlands Dagblad. Те крещяха лозунги към участниците в Похода за живот и сочеха среден пръст.
 
Контрапротестиращите също държаха транспаранти с надписи „Моето тяло, моят избор“. Полицията присъстваше, за да гарантира безопасността и не се случиха особени нередности.
 
CNE NEWS
Photo credit: ANP, Robin Utrecht
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg