Неделя, 10.12.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"До сега нищо не сте искали в Мое име; искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна. " Йоан 16:24

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелските християни активни срещу антисемитизма във Франция

Main Pic
Публикувана: 14.11.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 792
Коментари: 0
Франция е една от европейските страни, където антисемитизмът се е увеличил най-много през последните години, а напрежението е нараснало още повече от началото на войната Израел-Газа.
 
Именно в този контекст почти всички големи политически партии се присъединиха към граждани и граждански организации в демонстрация в Париж в неделя, 12 ноември, за да осъдят всякакви нови форми на омраза срещу евреите. Шествието беше организирано от председателите на Сената и Националното събрание, за да се борят срещу това, което бившият премиер Едуар Филип описа като „стар демон във Франция“.
 
Над 105 000 души преминаха мирно в Париж, а други 77 000 се присъединиха към похода в други градове като Лион, Гренобъл, Лил или Марсилия, каза полицията.
 
Сред тези в Париж беше Ерван Клоарек, президент на Националния съвет на евангелските християни (CNEF).
 
Евангелската асоциация, която той ръководи, се оплаква от „повторното разпалване на напрежението в общността и нарастването на антисемитизма“, които доведоха до „над хиляда регистрирани антисемитски действия във Франция през последните седмици“, се казва в изявление на CNEF от 9 ноември.
 
„В момент, когато текущите събития ни напомнят за най-мрачните часове в нашата история, CNEF отново призовава своите членове да реагират, като се молят за мир, както в Близкия изток, така и в нашата страна, и като предприемат конкретни действия срещу анти- -Семитизъм”, се казва в изявлението.
 
Миналата седмица Европейският евангелски алианс (на който CNEF е национален член на Франция) издаде документ, насочен към историческите корени на антисемитизма, предлагайки конкретни библейски позиции и точки за действие, който можете да си припомните тук.
 
Evangelical focus
Photo: E. Борн, Туитър
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg