Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Поредна съдебна победа за Пайви Расанен

Main Pic
Публикувана: 15.11.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 437
Коментари: 0
Финландският депутат Пайви Расанен отново беше оправдана и оневинена от обвиненията в неправомерни действия заради публикация, в която тя цитира библейски стих.
 
Нейната победа е резултат от изтощителна четиригодишна съдебна битка, в която тя беше арестувана, обвинена и принудена да защитава християнската си вяра на свидетелската скамейка.
 
Епископ Юхана Похьола Бишоп, която публикува някои от произведенията на Пайви преди 20 години, също беше оправдана от съда, след като бе обвинена в реч на омразата.
 
Когато Финландската евангелска лутеранска църква стана официален спонсор на Прайда в Хелзинки през 2019 г., Расанен, която е посветена християнка, публикува в Туитър стих от Римляни, глава 1, който говори за Божия гняв срещу греха. Историята можете да си припомните тук.
 
Въпреки съдебната победа, нейните съдебни битки може да продължат.
 
„Прокурорът все още има още една възможност да обжалва това решение пред Върховния съд на Финландия и тя сериозно го обмисля. Крайният срок за това е 15 януари“, казва Коулман.
 
„Така че след два месеца ще разберем дали това е краят на това обвинение или ще продължи още година-две или повече.
 
Коулман казва, че въпреки радостта от оправдателната присъда, продължителността и естеството на съдебното производство са означавали, по думите му, че „процесът в крайна сметка се превръща в наказание“.
 
Според него „Държавата разполага с неограничени ресурси, за да преследва Расанен. И, разбира се, съдебните дела са скъпи, от гледна точка на време и пари. И така, да бъдеш влачен по съдилища само по себе си е изпитание. Така че празнуваме оправдателната присъда, но не трябва да забравяме, че делото никога не трябваше да бъде завеждано,“ заключава адвокатът на госпожа Расанен,
 
Premier Christian News
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg