Неделя, 10.12.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"До сега нищо не сте искали в Мое име; искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна. " Йоан 16:24

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нов доклад за гонението на християните в Египет

Main Pic
Публикувана: 16.11.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 764
Коментари: 0
Християнската организация International Christian Concern (ICC) публикува доклад, описващ подробно влиянието и присъствието на християнството в Египет в продължение на хиляди години. Става дума за коптското християнство, и характера на преследването, пред което е изправена тази историческа общност.
 
Тъй като е на почти двадесет века, коптското християнство търпи почти непрекъснато страдание и преследване от самото начало на своето възникване – и ние продължаваме да сме свидетели на това преследване в наши дни. Съобщенията за преследване от първи век насам са достигнали „почти нива на геноцид“ и превръщат коптите в най-преследваната етно-религиозна секта в световната история.
 
Докладът подчертава разкази за преследване в Египет от времето на римското управление до ислямското завладяване на Египет и дори под сегашното ръководство на президента Сиси днес. Коптите са подложени на несправедливост и изключително нечовешки действия, които са централни както в библейските, така и в днешните разкази за християнското преследване – и така в тези преследвани лица съзираме лицата на Павел и другите мъченици, споменати в християнската история.
 
Докладът също така подчертава две области, свързани с текущата работа на International Christian Concern (ICC) и нашите партньори в Египет: образованието и унищожаването на религиозни обекти. Тези области са пряка грижа за ICC със създаването на нашата инициатива за намаляване на бедността и предоставяне на образование, Hope House, започнала през 2017 г., както и нашата подкрепа и сътрудничество с местните християнски общности за възстановяване и предотвратяване на физически щети на църковната инфраструктура.
 
International Christian Concern
Photo: VOA News
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg