Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Каква е разликата между Грабването на църквата и Второто пришествие?

Main Pic
Публикувана: 30.11.2023
Автор: Д. Джеремая
Прочетена: 545
Коментари: 0
Някои християни смятат, че Грабването на църквата и Второто идване на Христос представляват едно и също събитие. Това е едно от най-често срещаните погрешни схващания, които чувам, когато се тълкуват пророчествата за последното време. Грабването и Второто пришествие често се бъркат, но те са две различни събития от времевата линия на Божието пророчество.
 
Първо, Грабването на църквата е събитието, когато Христос се завърне и вземе всеки християнин, който все още е на тази земя, и възкреси всички онези, които са умрели, и ги отведе на небето заедно с Него. Павел говори за Грабването в 1 Солунци 4:16-17, където пише: „Защото сам Господ ще слезе от небето с вик, с глас на архангел и с Божия тръба. И мъртвите в Христос ще възкръснат първи. Тогава ние, които сме живи и останали, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците, за да срещнем Господа във въздуха. И така винаги ще бъдем с Господа.”
 
Грабването е Божията защита на Неговите светии от Скръбта – седемте години на осъждение, които след това ще се излеят на земята. Има някои, които твърдят, че периодът на скръбта ще започне преди Грабването. Въпреки това, Библията казва, че „затова сега няма никакво осъждане за онези, които са в Христос Исус“ (Римляни 8:1) и аз вярвам, че Църквата няма да преживее присъдата, която Бог е планирал за това време.
 
И накрая, в края на седемте години, Библията казва, че Исус се завръща. Това е Неговото Второ идване. Този път Той идва на земята не като смирено дете, а като могъщ и славен Цар на вселената, заобиколен от всичките Си светии. Той ще победи при Армагедон и ще установи Своето царство на земята.
 
Накратко, ето някои кратки разлики, които трябва да запомните за двете събития:
 
При Грабването Исус идва за Своите светии. При Второто пришествие Той идва със Своите светии.
При Грабването Исус не идва чак до земята. При Второто пришествие краката Му стъпват на Елеонската планина и Той ще царува на земята.
 
При Грабването Исус идва с благословение за Своите светии. При Второто пришествие Той носи присъда за онези, които са Го отхвърлили.
 
Грабването може да се случи във всеки момент, но знаем, че Второто пришествие ще се случи седем години по-късно.
 
Cross Walk
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg