Понеделник, 29.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мотивация в ежедневните схватки

Main Pic
Публикувана: 18.12.2023
Автор: Ружа Стойкова
Прочетена: 311
Коментари: 0
Всеки път щом струната на човешката ни емоционалност бъде докосната волно или неволно ние се нуждаем най-силно от мощта на нашата вяра и упоритостта на духа си. Другото е в Божиите ръце! 
 
Благославям всеки момент, в който съм изправена пред емоционален избор и е нужно да отстоя пред себе си и Него, вярата си. Вярвам, че Бог дава преизобилно още щом види написаното в сърцата ни. Неговите дарове са в пълна достъпност за всеки дръзнал да пожелае и задейства съпротивата срещу своята емоционалност. Когато тази вътрешна съпротива бъде подкрепена Свише ние получаваме твърдост във “вътрешния ни човек” и това засилва вярата и благодарността ни към Бога. 
 
Нищо и никой не може да ни отнеме резултатите от личните ни битки, които са спечелени и отстоявани чрез Божия Дух. Нещо повече, Той е верен да ни засвидетелства цялата Си любов, потвърдена и споделена чрез хора и ангели, още докато сме тук. Когато познаваме Онзи, Който всеки път награждава и надгражда доверието ни в Него, ние имаме очите да видим невидимото и да се укрепим още повече в силата на Светлината. 
 
Бог изработва в нас силата, която ни е нужна, за да можем да се придвижим напред, за да отстояваме на атаки и да сме подготвени за следващите си вътрешни духовни битки. 
 
Затова апостолът ни наставлява “Чрез вяра да се всели Христос във вашите сърца, тъй че закоренени и основани в любовта да бъдете силни да разберете заедно с всичките светии, що е широчината и дължината, височината и дълбочината, и да познаете Христовата любов, която никое знание не може да обгърне, за да се изпълните в цялата Божия пълнота.”  (‭‭Ефесяни‬ ‭3‬:‭17‬-‭19)‬ 
 
Пълнотата, която Господ ни оставя след всеки победен момент в наше колебание или в спечелена духовна битка с нашата плът, е несравнима с никое друго удовлетворение. Тук и сега, чрез Него и заради Него ние можем и ще получим Онази любов, която ще ни даде прилив и сила да даряваме от сърцето си и да не затваряме пътя до него дори когато плътта ни крещи “ами аз…”! 
 
Тогава ни ида на помощ съветът: “Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто.”  (Римляни‬ ‭12‬:‭21)
‬ 
Злото, от което най-много се страхуваме, не е отвън, а е скрито вътре в нас. Победата над него ще ни осигури пълен достъп до неизчерпаемите Божии духовни ресурси и ще ни направи разбиращи, даряващи и пълноценни в Божията армия на доброто. Бог е верен! 
 
“Любовта да бъде нелицемерна; отвращавайте се от злото, а прилепявайте се към доброто.” (Римляни‬ ‭12‬:‭9)‬
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg