Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ти имаш наследство

Main Pic
Публикувана: 02.01.2024
Автор: Валентин Дуцов
Прочетена: 705
Коментари: 0
Мнозина не знаят, а други са забравили кои са. Сещаме се, че Христос ни нарича царе и свещеници в Словото Си, но някак си не се чувстваме такива.     
Забързани в ежедневието си, не се замисляме за своята идентичност в Христос и размяната на кръста.      
Забравяме за дадените ни от Бога способности, сила и власт. 
 
Потъваме в духовно невежество и забвение. Но има нещо повече! 
Ти можеш да си спомниш кой си и КОЙ е твоят татко! Както Блудният син, който си спомни кой е баща му! 
Този син беше пропилял наследството си и беше достигнал дъното. Живееше целия окалян и вмирисан на свинска тор, гризейки огризките на прасетата! 
Но нямаше значение какво дъно беше ударил.Имаше значение, че този младеж си спомни кой е баща му и реши да се върне при него.
 
Нашият най-голям враг днес не е грехът, нито сатана, защото Исус ги победи на кръста. 
Нашият проблем не е в липсата на мощ и сила! Защото Христос плати цената с живота Си и ни даде както мощ, така и сила, за да можем да устоим на всяко предизвикателство в живота ни.
 
Парадокс е, че във века на информационните технологии, нашият най-голям проблем се оказва невежеството. Невежеството, относно какво казва Бог в Своето слово за Себе Си, какво казва за жертвата на кръста и какво казва за нас. Това невежество ограбва от пълнотата на нашия живот.
 
Не забравяй това, което Христос каза за Себе си и ни даде пример! В почит и послушание към Отца!
 
Спомни си Кой е Бог! Спомни си кой си ти! Припомни си, че ти имаш наследство от Бога! Даже и да си забравил, че си наречен от Бога - светия, цар и свещеник, припомни си!  Както Блудният син си спомни!
 
Припомни си КОЙ Е БАЩА ТИ! Скочи и се върни при Него! Той няма да те отхвърли! Твоята мантия на синовство и твоят пръстен на власт те очакват!
 
Вземи мантията на Божие дете!
 
Светият Дух ще те води как да се справиш с всяко обстоятелство - провалени взаимоотношения и разочарования, болест и душевна разруха, финансов недоимък и безработица.
 
Той ще те научи да се справяш и с постигнат професионален или личен финансов успех в твоето развитие. С Него е възможно!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg