Понеделник, 29.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християни остават в плен в Нигерия, въпреки че е платен откуп за тях

Main Pic
Публикувана: 10.01.2024
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 777
Коментари: 0
Двама пастори, отвлечени заедно с други християни в Нигерия миналия месец, остават в плен, въпреки че тяхната деноминация е платила 11 милиона найри (12 264 щатски долара) за освобождаването им, съобщават църковни служители.
 
П-р Елкана Аюба и п-р Саймън Езра, и двамата от Обединената методистка църква (UMC), са сред най-малко 20 души, отвлечени на 19 декември от град Пупуле, окръг Йоро в щата Тараба, съобщава п-р Мика Допа, президент на Южната конференция на UMC.
 
„Като Тяло Христово, ние се мобилизирахме и платихме 11 милиона найри, за да бъдат освободени нашите членове, но терористите решиха да освободят само мюсюлманските жертви в техния арест“, каза пастор Допа в изявление от 4 януари.
 
„Като се вземе предвид видео клипът, разпространяван в медиите, и действията на терористите, става ясно, че дейността на терористите е заговор за унищожаване на християните в района.“
 
Двамата пастори и 14 членове на UMC остават в плен, каза той. На 23 декември са отвлечени и други членове на UMC, заедно с християни от село Дила, както и пастир от село Гонгон и членове на църквата му.
 
Отвличането и насилието над християни в Нигерия е ежедневие, което не трябва да остава незабелязано.
 
Morning Star News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg