Понеделник, 29.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Съживление в Куба

Main Pic
Публикувана: 10.01.2024
Автор: Т. Уайс
Прочетена: 533
Коментари: 0
Баптистки мисионери от Флорида споделят, че „Бог работи сред църквите и хората в Куба“, тъй като близо 5000 души са посветили живота си на Исус Христос по време на мисионерско пътуване до комунистическата страна в началото на декември.
 
Осем баптистки лидери от Флорида с радост си припомнят как Божията сила е подействала по време на евангелизиране и проповядване, което довело до 4820 изповеди на вяра, съобщава Baptist Press.
 
„Това пътуване промени живота ми“, казва Мануел Барахона, пастор на Westside First Baptist Church в Бойнтън Бийч. „Църквата в Западна Куба е жива и нараства. Всичко, което мога да кажа, е „Слава на Бога“.
 
Групата мисионери си партнира с лидерите на баптистите от Западна Куба в продължение на осем дни, за да разпространи послание на надежда и вяра в Господ Исус Христос.
 
Групата е проповядвала в 45 църкви и мисии в провинциите Вила Клара и Сиенфуегос.
 
„Нашият приоритет, докато бяхме там, беше да разпространим Божието слово и да подкрепим нашите братя и сестри. Готов съм да продължа да правя, каквото мога, за да помогна“ обяснява Барахона.
 
Баптистите от Флорида си партнират с Баптистката конвенция на Западна Куба от 1997 г. и лидерите споделят, че в страната има искрен глад за Исус и Божието Слово.
 
„Хората бяха много отзивчиви. Те бяха гостоприемни и приятелски настроени и много развълнувани да чуят думи на надежда от Бога и Неговото слово. Ясно е, че Бог действа чрез Духа Си сред църквите и хората в Куба“, споделя Фред Питс, пенсиониран пастор от Сейнт Августин, Флорида.
 
Куба напредна с десет позиции в Световния списък за наблюдение на християнските преследвания за 2023 г.
 
„Диктаторският режим засили своята репресивна тактика срещу всички християнски лидери и активисти, които смятат, че се противопоставят на комунистическите принципи“, обяснява докладът. „Правителствените мерки включват арести, отвличания, произволни глоби, внимателно наблюдение, откази на лицензи и религиозни визи и физическо и психическо насилие.“
 
Но според пастор Карлос Аламино, основател и президент на Proclaim Cuba, полето е узряло за жътва.
 
„Куба е мисионерско поле“, сподели той. „Това е поле, където Бог работи и Неговият суверенитет е над всичко.“
 
Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg